Njena ćerka je umrla u mukama i sada će je zamrznuti: Ovo je potresna poruka devojčice koju je napisala na samrti (VIDEO)

Bila je centra žestoke borbe njenih razvedenih roditelja - majke koja se složila da joj ispuni želju da bude zamrznuta i otuđenog oca koji je to odbio zbog troškova od 37.000 funti i brutalnog procesa očuvavanja tela

  • 8

Devojčica od 14 godina koja je umrla od raka, postala je prvo britansko dete koje će biti kriogenski zamrznuto nakon što joj je sudija uslišio poslednju želju kako bi jednog dana mogla "da se probudi i bude izlečena".

Ova mališanka ima samo dve godine, a ZAMRZNUTA čeka lek za svoju smrtonosnu bolest!

Tinejdžerka, čije ime ne sme biti objavljeno, umrla je prošlog meseca i sada se nalazi u "kriostatskom" tenku, u kojem je temperatura -196 stepeni, u Institutu Krionik u Mičigenu.

Bila je centar žestoke borbe njenih razvedenih roditelja - majke koja se složila da joj ispuni želju da bude zamrznuta i otuđenog oca koji je to odbio zbog troškova od 37.000 funti i brutalnog procesa očuvavanja tela.

Tokom izvođenja postupka napisala je izuzetno pismo sudiji kada je bila na samrti.

- Imam samo 14 godina i ne želim da umrem, ali znam da ću ipak umreti. Želim da živim i da živim duže, i mislim da će u budućnosti pronaći lek za moj rak i probudiće me. Želim da imam tu šansu. To je moja želja. Mislim da ako budem kriogenski sačuvana da bi mi to dalo šansu da budem izlečena i da me probude - makar i za hiljadu godina. Ne želim da budem sahranjena pod zemljom - napisala je devojčica.

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

Tražila je od Višeg suda da donese odluku u korist njene majke kako bi ona bila jedina osoba koja bi imala dozvolu da odluči o raspolaganju njenog tela.

Nakon dogovora, sudija Džekson, koji je posetio devojčicu u bolesničkoj postelji pre njene smrti 17. oktobra, izjavio je da je umrla spokojno znajući da će njeni ostaci biti zamrznuti. Kada je saznala za odluku sudije, opisala ga je kao njenog "heroja".

Njeno telo je poslato u Ameriku i od tada je postepeno hlađeno dve-tri nedelje u tečnom azotu i čuvano pored 150 drugijh organa.

Pogledajte video kako izgleda proces zamrzavanja:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogiii

    18. novembar 2016 | 13:19

    Dzaba zamrzavanje. Kada Duh zivotni izadje iz tijela i vrati se Tvorcu, tijelo postaje nebitno.

  • RIDDICK pitch black

    18. novembar 2016 | 15:21

    Te zamrzivače treba minirati pod hitno to je I hitler radio u logorima palio ili zamrzavao narod . Bolestan je onaj ko prihvati da bude zamrznut I da ga oživljavaju naučnici kad čovek umre ako ga ožive on je zombi to je njima I cilj stvaranje ljudi kiborga za elitu potrebni su im ratnici koi ne jedu ne piju ne osećaju nego samo izvršavaju naređenja . Novi svetski poredak I dolazak antihrista !!! Šta se događa sa svetom svi se naglo odriču vere prvo vere u sebe pa onda u tvorca . Eliti trebaju pokusni kunići za istraživanja I eksperimente sa biološkim oružjem samo se pitamo šta se događa sa svetom kuda ovo sve vodi ovo je daleko od napretka ova sadašnja nauka nas vuče u ogromnu provaliju sve je kao što piše u bibliji o kraju sveta koi već dolazi ovaj svet sa kompletnom planetom je već jednom nogom u grobu to je jasno .

  • Milan

    18. novembar 2016 | 13:50

    Realno bolesno.i da se kojim slucajem desi da je ozive,koje ce to vreme biti,koji ljudi,na kom stupnju razvoja drustvo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA