≫ 

VIDELI SU LICA PILOTIMA: Švajcarski lovci prišli dramatično blizu ruskom avionu u kojem su bili novinari (FOTO)

Jedna od putnika iz ruskog aviona objavio je video, na kom se jasno vide avioni u pratnji sa sa švajcarskim vojnim oznakama

  • 2

Avion sa članovima ruske štampe koja je krenula na samit u Peruu, presresli su švajcarski borbeni avion čim su ušli u vazdušni prostor te zemlje, izjavili su novinari sa leta.

Ruska moć dobila potvrdu: Poleteli su sa Admirala Kuznjecova (VIDEO)

Jedna od putnika iz ruskog aviona objavio je video, na kom se jasno vide avioni u pratnji sa sa švajcarskim vojnim oznakama.

- Letimo iznad Švajcarske. U jednom trenutku, avion sa delegacijom i novinarima blokirala su tri borbena aviona - napisao je na Fejsbuku Andrej Kolesnikov, glavni urednik ruskog Pioneer magazina.

Kolesnikov je rekao da su avioni bili iz švajcarskog vazduhoplovstva.

Avioni su bili toliko blizu našeg putničkog da su se mogla videti i lica pilota - rekao je on i dodao je jedan oštriji potez od bilo kog pilota mogao dovesti do tragedije.

Prema njegovim rečima u jednom trenzutku je zavldao strah da će avioni pokušati da nateraju ruski avion da sleti.

Printskrin: Youtube/О наболевшем Printskrin: Youtube/О наболевшем

- Ali kada su stigli do švajcarske granice, oni su se odmah povukli. I to su uradili lepo, moram priznati - napisao je Kolesnikov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Rašić

    19. novembar 2016 | 07:15

    To se u vazduhoplovstvu zove presretanje i potpuno je uobičajena i rutinska stvar. Radi se u cilju identifikacije odredjenog leta kada je potrebno vizuelno potvrditi odredjene podatke iz plana leta. Inače se može vršiti i u svrhu obuke vojnih pilota. Posada aviona nad kojim se vrši identifikacija u letu ili presretanje, informaciju o tome dobija od kontrole letenja, dok se u slučaju obuke od posade vazduhoplova traži dozvola. Nekoliko puta u karijeri sam imao prilike da radim kada su vojni vazduhoplovi vršili presretanje i nikada nije bilo nikakvih problema. Pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA