KOCKANJE: Snouden ima šansu da se vrati u SAD, ali moraće da rizikuje

Na ovu temu se oglasio i odlazeći predsednik SAD Barak Obama

  • 2

Da bi se donela odluka o pomilovanju, Edvard Snouden će morati da se pojavi na sudu u SAD, objasnio je američki predsednik Barak Obama za Špigl.

SNOUDEN PORUČIO SVETU: Ne treba da se plašimo Donalda Trampa (VIDEO)

- Ne mogu da pomilujem nikoga ko se pre toga nije pojavio pred sudom i izneo svoj slučaj - zaključio je odlazeći šef države.

On je dodao da tek kada Snouden odluči da iznese slučaj pred pravne ustanove ili to urade njegovi advokati, onda će moći da se govoriti o pomilovanju.

Obama je saglasan da je Snouden ukazao na ključne probleme u vezi sa takozvanom digitalnom privatnošću, ali da objavljivanje tajnih podataka, kao što je on uradio, predstavlja kršenje procedure i politike američke obaveštajne službe.

U junu 2013. godine, Snouden je preko odabranih medija objavio više od 1,5 miliona tajnih dokumenata u kojima je razotkrivena masovna praksa praćenja i špijuniranja NSA u SAD i u inostranstvu.

Više grupa za ljudska prava zatražilo je pomilovanje za Snoudena, koji je optužen za špijunažu i krađu imovine Vlade SAD, pre odlaska Obame sa dužnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prolazNIK

    19. novembar 2016 | 03:34

    A šta hoće ovaj odlazeći. Pa vratiće se kad ode, kao nije mu jasno.

  • EL...

    19. novembar 2016 | 16:32

    Dragi Obama , davao si i bolje komentare ! Ima shanse za robiju , mozda ne bi doziveo robiju ... Snouden , sedi tamo gde si !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA