SUMNJA SE DA JE U PITANJU SRBIN: Pronađen leš na dnu reke Elbe u kovčegu (FOTO)

Kovčeg je izvađen pomoću vatrogasnih jedinica iz reke, a telo je poslato na obdukciju

  • 9

Nemačka policija apelovala je na javnost da joj pomogne u identifikaciji muškarca čiji je leš pronađen u reci Elbi. Muškarac srednjih godina zaključan je u metalni kovčeg, pa je bačen na dno reke. Istražitelji sumnjaju da bi mogao biti Srbin.

PRONAĐENA TELA DVOJE DECE I MUŠKARCA U KUĆI U ENGLESKOJ: Komšije čule svađu, policija zatekla povređenu ženu!

Kovčeg je pronašao jedan pecaroš 5. jula ove godine u blizini Magdeburga, glavnog grada Saksonije. On je ostao u šoku kada je unutra video raspadnut leš, te je odmah obavestio policiju.

Kovčeg je izvađen pomoću vatrogasnih jedinica iz reke, a telo je poslato na obdukciju, prenosi "Alo".

Identitet, međutim i dan-danas nije utvrđen. Forenzičari su utvrdili da je u pitanju muškarac i da je na telu imao povrede, a s obzirom na stanje leša veruju da je ležao da dnu reke nekoliko nedelja.

Na levoj ruci uočena je i tetovaža - "Michaela", ispisana crnim slovima, a urađena je i rekonstrukcija njegovog lica, pa su slike podeljene medijima u nadi da će ga neko prepoznati.

Foto: Polizei Foto: Polizei

U međuvremenu su pročešljane sve prijave o nestalim osobama, ali nijedna zasad ne odgovara muškarcu iz kovčega, pa istražitelji veruju da bi on mogao biti stranac, piše "Alo".

Institut za sudsku medicinu u Minhenu analizirao je leš i napravio biohemijsku studiju na osnovu koje je takođe zaključeno da je u pitanju stranac, odnosno da je boravio u Nemačkoj najmanje deset godina, ali da nije poreklom iz centralne Evrope.

LEKARI UŠLI U STAN, A TAMO SU ZATEKLI HOROR: Pacovi izujedali ženu, imala je ugrize po licu i celom telu

Foto: Tanjug/AP/dpa Foto: Tanjug/AP/dpa

Prema istraživanju, pokojnik je do neke 35 godine živeo u jugoistočnoj Evropi, najverovatnije u Srbiji, Rumuniji ili Bugarskoj, pišu nemačke novine i prenose apel policiji i građanima da se jave.

- Možda možete dati ključne tragove za istragu. Čak i ako mislite da vaša saznanja nisu relevantna, ona mogu biti od velikog značaja za policiju. Nemojte se plašiti da nas kontaktirate - poručila je policija Saksonije.

Metalni kovčeg takođe nije bio od velike pomoći policiji, jer je utvrđeno da je napravljen 1991. godine i da je prodat u velikom broju. Forenzičari su uspeli da utvrde da je kovčeg bačen sa mosta preko Elbe, preko kojeg prolazi autoput koji povezuje Berlin i Minhen, pa je zbog toga i veoma frekventan.

Pretpostavlja se da je ubica vozilom dovezao kovčeg do mosta i bacio ga preko ograde pravo u reku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grof MAX

    21. novembar 2016 | 14:48

    Pa kako je pecaros video raspadnuti les,obavestio policiju,vatrogasci izvadili kovceg sa dna reke,sta je on ronio pa video,nije mi jasno

  • brana

    21. novembar 2016 | 15:03

    A moze biti i da nije?

  • MOMO

    21. novembar 2016 | 14:48

    REKAO BIH,,,RODŽENI BEOGRADŽANIN?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA