Otvorena deveta Školica života Novaka Đokovića (FOTO)

Za potrebe Školice renovirane su dve učionice od oko 100 m2 u kojima će vreme provoditi deca od tri do pet i po godina

  • 2

Novak Đoković fondacija u saradnji sa predstavnicima Opštine Pećinci danas je u selu Donji Tovarnik, otvorila devetu po redu Školicu života, u kojoj će predškolske programe pohađati 43 dece iz ovog mesta.

ŠKOLICA ŽIVOTA: Jelena Đoković je novom donacijom ponovo obradovala mališane Srbije!

Vrednost projekta je 42.000 evra (5.100.000 dinara). Za potrebe Školice renovirane su dve učionice od oko 100 m2 u kojima će vreme provoditi deca od tri do pet i po godina. Deo sredstva je, takođe, uložen i u kupovinu mobilijara neophodnog za rani razvoj mališana, kao i u stručno usavršavanje učitelja i nastavnika.

Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka fondacije koja je danas svečano otvorila novu Školicu života istakla je odličnu saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave.

- Za nas je veoma važno da imamo dobre partnere kada radimo neki projekat. Predstavnici opštine su prepoznali važnost naših sugestija, jer je postojeći prostor trebalo preurediti i prilagoditi potrebama dece od tri do pet godina. Postojeće učionice smo adaptirali i sredili da ispunjavaju sve uslove neophodne za svakodnevni boravak najmlađih. Uradili smo i prenamenu mokrog čvora, tako da imamo jedan poseban toalet samo za ovu decu. Prepoznali smo i druge nedostatke, i Školicu opremili novim mobilijarom, jer je postojeći bio star i nebezbedan. Bili smo vredni, uradili značajan posao i drago nam je se što će ova i buduće generacije imati sve neophodne uslove koje zahteva rad sa decom predškolskog uzrasta. Napomenula bih da radimo i na pripremi desete, jubilarne Školice života u Jaloviku i tome se posebno radujemo - rekla je Džudža Jakovljević

Foto: Promo Foto: Promo

- Zahvaljujem se Fondaciji Novak Đoković što je realizacijom ovog projekta omogućila deci iz Donjeg Tovarnika da uče i da se igraju u mnogo lepšem i podsticajnijem okruženju od onog koje su imali do sada. Lokalna samouprava u Pećincima značajna sredstva ulaže u poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama na svojoj teritoriji. Samo ove godine renovirane su četiri škole, jer smatramo da i deca u malim sredinama, kao što je naša, zaslužuju da uče u istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u velikim gradovima - rekla je na svečanom otvaranju Dubravka Kovačević Subotički, predsednica Opštine Pećinci.

Foto: Promo Foto: Promo

Ona je posebno istakla da je ovaj projekat značajan i zbog toga što u program predškolskog obrazovanja uključuje i decu koja ne pohađaju redovno vrtić i na taj način im pomaže da se socijalizuju, obrazuju i integrišu među vršnjake. Prema rečima Svetlane Popović, direktorke PU "Vlada Obradović Kameni", njihovu nameru da podignu standard, poboljšaju uslove života i deci omoguće jednake šanse za obrazovanje prepoznala je Fondacija Novak Đoković.

Foto: Promo Foto: Promo

- Naša PU realizuje vaspitno-obrazovni proces u 15 naseljenih mesta opštine Pećinci, gde, realno gledano, deca ipak nemaju iste uslove i jednaku šansu za obrazovanje – što zbog prostora, što zbog drugih faktora koji utiču na organizaciju i obuhvat dece u pojedinim mestima. Jedno od tih mesta je i Donji Tovarnik gde imamo 14 dece Pripremnog predškolskog programa i 24 dece od tri do pet i po od kojih je 14 romske nacionalnosti. Fondacija je otvaranjem Školice života u ovom mestu pomogla u davanju šanse ovoj deci za srećnije i kvalitetnije odrastanje i učenje - podvukla je Popovićeva.

Foto: Promo Foto: Promo

Pored Školice života u selu Donji Tovarnik, fondacija je do sada otvorila i objekte u Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu, Lučanima, i Šidu, a uskoro se očekuje i deseta u Jaloviku. Partner na ovom lepo projektu je CIP Centar za interaktivnu pedagogiju.!

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stiven. K.

    23. novembar 2016 | 16:45

    Velika hvala Fondaciji Novak Đoković, za sve što čini za decu u Srbiji. Plemenito i korisno za mališane, da spoznaju da ima ljudi koji čine neto lepo u životu za druge ljude.

  • Milka

    23. novembar 2016 | 16:42

    Bravo JELENA I NOVACE DOKOVICI VI STE SRBSKE LEGENDE?!CESTITKE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA