ALARMANTNO UPOZORENJE: Virus ptičjeg gripa H5N8 širi se Evropom, prešao sa divljih ptica na živinu!

Virus H5N8 sada je prešao sa divljih ptica na domaću živinu na farmama na severu Evrope

  • 7

Virus ptičjeg gripa H5N8 veoma brzo se širi na severu Evrope i verovatno ga prenose divlje ptice koje ne pokazuju nikakve simptome, upozorio je danas Tomas Metenlaiter, predsednik nemačkog udruženja za kontrolu zdravlja životinja iz Instituta Fridrih Lefler.

NOVI PTIČJI GRIP SVE BLIŽI SRBIJI: Imamo nove podatke!

Prema njegovim rečima, kako prenosi Dojče vele, virus H5N8 sada je prešao sa divljih ptica na domaću živinu na farmama na severu Evrope.

Metenlaiter je saopštio da je virus otkriven u 10 nemačkih saveznih država, a da je prvi registrovani slucaj u zemlji zabeležen 8. novembra.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Slučajevi ptičjeg gripa su zabelezeni i u drugim evropskim zemljama, uključujući Dansku i Švedsku, gde je danas objavljeno da su zabeležerni prvi slučajevi bolesti kod divljih ptica u tim zemljama. Dodatni testovi su sprovedeni na farmama živine na jugu Švedske.

H5N8, za koji se misli da nije opasan za ljude, prvo je otkriven na granici Rusije i Mongolije u junu. Potom je isti virus utvrđen i u Iranu i Izraelu, podseća DV.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. novembar 2016 | 17:44

    SA PTICA NA ZIVINU SA ZIVINE NA LJUDE!!!! PAR MRTVIH I PANIKA I STRAH JE TU!!! SIGURNO SU I TU NASI SPASIOCI SA SPREMNOM VAKCINOM I ETO TI PROFITA OD PAR MILIJARDI ZA FARMACEUTSKU MAFIJU !!!!

  • sale1971

    23. novembar 2016 | 17:14

    Hahaha sad treba malo žive da se zaštitimo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA