≫ 

DOŽIVOTNA ROBIJA: Draškoviću, Vukotiću i Spasiću izrečene maksimalne kazne

Sud je prvo doneo presudu da su trojica srpskih državljana kriva za ubistvo Hadrija i odlučio da ih kazni maksimalnom kaznom zatvora

  • 7

Briselski sud izrekao je kazne doživotnog zatvora Veselinu Vukotiću, Andriji Draškoviću i Božidaru Spasiću, za ubistvo kosovskog aktiviste za ljudska prava Envera Hadrija 1990. godine u Briselu.

Veliko hapšenje pedofila u Srbiji: Pali zbog dečje pornografije

Sudije i 12 porotnika odredili su maksimalne kazne za Veselina Vukotića i Andriju Draškovića kao počinioce i Božidara Spasića kao organizatora ubistva.

Sud je juče pre podne prvo doneo presudu da su trojica srpskih državljana kriva za ubistvo Hadrija, a potom je sinoć odlučio da ih kazni doživotnom robijom.

Belgijski mediji navode da je Enver Hadri bio predsednik Odbora za odbranu ljudskih prava na Kosovu.

Ubijen je 25. februara 1990. godine u svom automobilu, hicima iz drugog vozila, prilikom zaustavljnja na semaforu u briselskoj opštini Saint-Gilles.

Mediji navode da je dugogodišnja istraga dovela do zaključka da je u pitanju bio politički atentat, organizovan od strane obaveštajnih službi bivše Jugoslavije, uz logističku podršku u podzemlju Beograda.

Svoj trojici optuženih suđeno je u odsustvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draga

    24. novembar 2016 | 22:08

    Nesto mi nije poznato da je neki Albanac slicno prosao?? Svi sudovi su protiv Srba. Svi narodi su protiv Srba. A Srbi su sami protiv sebe. I tako vec decenijanama. Strasno!!!

  • Tutor

    24. novembar 2016 | 17:30

    To je bio obračun unutar albanske mafije, a ne političko ubistvo.

  • D

    24. novembar 2016 | 16:45

    E pa znaci da Draskovic nece da ide u Brisel. Letovace negde drugde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA