U Smederevu posle 35 godina otvoren vrtić za decu (FOTO)

Smederevo godinama pokušava da reši problem upisa dece u vrtiće i famoznih lista čekanja

  • 1

Smederevo je posle 35 godina dobilo novi vrtić. Nove prostorije za mališane Predškolske ustanove "Naša radost“ namenjene su najmlađima, a nove jaslice s pravom su ponos ove ustanove.

Na 300 kvadrata u novogradnji, po svim standardima, opremljen je moderan objekat, koji ni po čemu ne zaostaje za prestižnim vrtićima u Evropi.

Smederevo godinama pokušava da reši problem upisa dece u vrtiće i famoznih lista čekanja. Na inicijativu gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović grad Smederevo je zakupio nov objekat u novogradnji u centru grada.

Foto: Promo Foto: Promo

- Iznajmili smo za početak ovih 300 kvadrata, u pregovorima samo sa investitorom ove zgrade za još toliko, a dogovor je, da u naredne tri godine ovaj prostor kupimo, kako bi objekat bio u vlasništvu grada čime bismo osigurali jaslice za našu decu i ubuduće. Objekat je nov, savremeno opremljen, u centru grada, prostrano je, sve je novo i lepo, i što je najvažnije funkcionalno. Veliko je interesovanje i potreba roditelja u Smederevu za tim, a mi želimo da više ne bude onih čija su deca na listi čekanja. Zato ćemo mi i dalje širiti kapacitete, a nadam se da će se deca u Smederevu i dalje rađati i da će nas biti sve više i više - poručila je gradonačelnica dr Jasna Avramović.

Foto: Promo Foto: Promo

Zbog dugog čekanja, kapaciteti ovih jaslica su unapred popunjeni,mnogo pre nego što je objekat i zvanično počeo sa radom. Direktorka PU Naša radost, Mirjana Ćosić kaže da i pored novog prostora, liste čekanja postoje i da još oko pedeseta roditelja očekuje da nađe smeštaj za svoje dete.

- Velika je stvar što smo mi, među retkima, a možda i jedini u Srbiji, u toj meri uspeli da obuhvatimo i decu iz seoskih područja. Znamo da Strategija države predviđa upravo što veći obuhvat u sredinama van grada, pa svi tek sada počinju da rade ono što smo mi odavno već uspeli, jer u čak 15 sela u okolini Smedereva imamo vrtiće - kaže Mirjana Ćosić.

Foto: Promo Foto: Promo

Gradonačelnica Jasna Avramović je još jednom potvrdila da će grad nastaviti da vodi brigu o najmlađima.

- Najvažnije je da se deca rađaju, i srećna sam što nam je natalitet u porastu  - rekla je gradonačelnica, a ovom prilikom je najavila da će i u Radincu, kao jednom od najvećih prigradskih naselja, sledeće godine biti izgrađen nov objekat za potrebe vrtića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    25. novembar 2016 | 15:25

    Stvarno je ovo za pohvalu jedino okruzenje za decu kada dodje vreme za igru van u dvoristu je katastrofa sto i sa ovih slika mozete videti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA