Zrenjanin ima novu "filmsku zvezdu": Oldtajmer iz 1929. godine pravo skriveno blago (FOTO)

Automobil je i dalje u voznom stanju

  • 0

Citroen iz 1929. godine u vlasništvu porodice Stanulov iz Zrenjanina, u poslednja dva meseca korišćen je za potrebe snimanja dva srpska filma i jedne serije.

LJUBINKA JE DALA POSLEDNJI DINAR ZA KARTU DO NEMAČKE: Nije ni stigla da dobije posao, a proživela je potpuni horor!

Tetka Ana ima 91 godinu, a nedavno je PONOVO upisala fakultet: Govori 12 jezika i ponos je cele Srbije (FOTO)

Najpre je početkom oktobra bio deo scena u rimejku filma Papilon koji je sniman u Beogradu, a nakon toga i u jednoj sceni filma „Banatski razbojnici“. Ovih dana, lepi Citroen krasio je scene u seriji Dragana Bjelogrlića „Senke nad Balkanom“ koje su se snimale u Savezničkoj ulici.

Proslavljeni sportista Milorad Stanulov nasledio je ovaj automobil od oca i dede. Kaže da mu je izuzetno drago što vredan porodični automobil danas krasi mnoge filmove.

- Meni je drago zbog toga jer ja taj auto nisam kupio već ga nasledio, to je jedna vrsta porodične vrednosti. Deda ga je sačuvao, nakon toga otac i ja. Moj otac je osamdesetih godina učestvovao u snimanju filmova sa ovim automobilom, a jedan od njih je „Splav meduze“. I on se tada družio sa glumcima, što danas, evo, i ja činim. Automobil je korišćen i dok nije bio restauriran i takav je bio deo filma Ljubiše Samardžića „Konji vrani“, a onda smo ga moj kolega Steva i ja restaurirali i to je trajalo sedam godina da bi automobil dostigao današnji izgled - rekao je Stanulov za portal I love Zrenjanin.

Danas je ovaj automobil u voznom stanju i u pravom smislu dočarava period tridesetih godina prošlog veka.

(Telegraf.rs / Izvor: ilovezrenjanin.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA