GDE JE LJUDSKOST: Ostavili partijskog kolegu mrtvog pored puta, a oni odjurili na miting

- Kada je autobus stao na prevoju Straža da napravi kratku pauzu, moj brat je izašao iz autobusa i krenuo preko ulice u toalet. Samo što ja zakoračio na ulicu, udario ga je kombi i na mestu ubio - kaže Bari Asanovski, brat poginulog Sedata Asanovskog

  • 2

Simpatizer vladajuće stranke VMRO-DPMNE, Sedat Asanovski poginuo je na putu prema Ohridu. On je sa većom grupom članova i simpatizera ove stranke, organizovanim prevozom išao na predizborni miting VMRO-DPMNE u Ohrid, ali je na putu kod prevoja Straža blizu sela Kolari, nesrećno izgubio život.

SUROVA SMRT MLADOG ITALIJANSKOG PRINCA: Kamion ga zgazio i vukao 30 metara po ulici (FOTO)

Skandalozno i monstruozno je to što su, žureći na miting u Ohrid, njegovi supartijci mrtvo telo Sedata Asanovskog ostavili na putu, a oni nastavili dalje ka Ohridu. Asanovskog je udario kombi, dok je partijski konvoj pravio pauzu na prelazu Straža - i na mestu ga ubio. Porodica pokojnika traži odgovore, a u VMRO-DPMNE tvrde da oni ne znaju za takav slučaj.

- Te večeri je organizovano, autobusom krenuo na miting VMRO-DPMNE u Ohrid. Kada je autobus stao na prevoju Straža da napravi kratku pauzu, moj brat je izašao iz autobusa i krenuo preko ulice u toalet. Samo što ja zakoračio na ulicu, udario ga je kombi i na mestu ubio - kaže Bari Asanovski, brat poginulog Sedata Asanovskog.

Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina

Njegova porodica već četvrti dan pokušava da dozna šta se tačno desilo tog 21. novembra, i dodaju da niko iz institucija, ili predstavnika partije nije došao da im makar izjavi saučešće.

Ne zna se koliko dugo je beživotno telo Asanovskog ležalo na putu. Njegov brat Bari Asanovski tvrdi da od njih nije zatražena ni dozvola za obdukciju. Bili su u šoku kada je mrtvo telo Sedata bilo doneto u njihov dom.

Foto: Tanjug/AP, Guliver/Jamie McDonald/Getty Images Foto: Tanjug/AP, Guliver/Jamie McDonald/Getty Images

MUP Makedonije je 21. novembra u svom biltenu kratko informisao o slučaju. U policijskoj informaciji nije pomenuto gde je i sa kim putovao Asanovski, niti da se radilo o organizovanom grupnom partijskom prevozu.

"Oko 18 časova na magistralnom putu Gostivar - Kičevo kod mesta Kolari desila se teška saobraćajana nesreća kada je N.S. (52) iz Tetova, koji je upravljao sa "mercedesom", udario u pešaka S.A. (40) iz Skoplja. Pešak je preminuo na licu mesta", stajalo je u policijskom saopštenju.

Sedat Asanovski je iza sebe ostavio suprugu i dva sina, a sahranjen je u sredu, u selu Batinci.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naki

    26. novembar 2016 | 06:52

    To su vodili svoju publiku na mitinge isto kao i kod nas dok mu treba ok kad ga zgazise nije vazno idemo miting pocinje

  • Sad da razmislimo

    27. novembar 2016 | 00:33

    Kakvi su tek ONI koji glasaju za ove ??????!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA