Predsednik Atlas grupe Duško Knežević laureat Nagrade za liderstvo Mediterana

Dr Knežević predstavljaće Crnu Goru na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu, a među učesnicima foruma u Vašingtonu su i brojni predstavnici poslovne zajednice zemalja zapadnog balkana, kao i Maroka, Alžira, Libije, Egipta i Turske

  • 4

Predsednik Atlas Grupe dr Duško Knežević jedan je od ovogodišnjih laureata Nagrade za liderstvo Mediterana (SAIS Mediterranean Leadership Award), priznanja koja se dodeljuje uticajnim političkim, biznis i akademskim liderima zemalja Mediterana i SAD.

DUŠKO KNEŽEVIĆ SA BIVŠIM PREDSEDNIKOM SAD: Sastanak "Klintonove globalne inicijative" u Njujorku

Dr Knežević predstavljaće Crnu Goru na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju. Među učesnicima foruma u Vašingtonu su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa iz BiH, Mirko Šarović i premijeri Federacije BiH Fadil Novalić i Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i predstavnici poslovne zajednice Maroka, Alžira, Libije, Egipta, Turske, te zemalja zapadnog balkana.

Konferenciju će otvoriti Mujo Selimović, novoimenovani predsednik poslovnog savetodavnog odbora SAIS centra, koji je preuzeo ovu funkciju od Slim Othmanija, uglednog biznismena iz Alžira.

Dr Knežević će prestižno priznanje dobiti uz Ali Haddada, jednog od najuticajnijih poslovnih ljudi u Alžiru, Andre Azoulaja, savetnika kralja Maroka, Hišam Fahmija, predsednika američke privredne komore u Egiptu, Ilije Studenog, uspešnog međunarodnog biznismena poreklom iz BiH i Husni Beja, vlasnika najvećeg poslovnog holdinga u Libiji.

Foto: atlasfoundation.me Foto: atlasfoundation.me

Kneževiću se prestižna nagrada dodeljuje se za društvenu angažovanost kroz obrazovanje i filantropiju, doprinos jačanju pozitivnih trendova međuzavisnosti na Zapadnom Balkanu, kao i zbog promovisanja transatlantskih vrednosti kroz saradnju u regionu.

Među dosadašnjim laureatima SAIS Liderstvo Mediterana nagrade su dobili i nekadašnji predsednici Tunisa i Libije, kao i senatori i kongresmeni iz SAD.

Centar za Transatlantske odnose okuplja međunarodne stručnjake, studente, predstavnike vlada, parlamentarce, novinare, biznismene i druge lidere kako bi zajednički razmatrali savremene izazove sa kojima se suočavaju Evropa i Severna Amerika.

(Telegraf.rs / Izvor: portalanalitika.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA