IZBORI U SAD MOŽDA NISU OKONČANI: Da li Hilari ipak može da svrgne Trampa i postane predsednica?

Tramp je juče zahtev za ponovnim brojanjem glasova u Viskonsinu nazvao "prevarom" Zelene partije i dodao da je čak i njegova demokratska rivalka Hilari Klinton rekla da bi izborne rezultate trebalo prihvatiti

  • 17

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp napisao je na svom Tviter profilu da Zelena partija pokušava da "popuni svoje kofere" nemogućim prebrojavanjem glasova, a da su im se u tome sada pridružile poražene i demoralisane demokrate.

KLINTON DOBILA MILION GLASOVA VIŠE OD TRAMPA, ali je on svima koji mu se zbog toga smeju zapušio usta!

- Demokrate su, dok su pogrešno mislile da će pobediti, tražile da se prihvati ''tabeliranje'' iz izborne noći. Nije više tako - napisao je Tramp na svom Tviter profilu.

Tramp je juče zahtev za ponovnim brojanjem glasova u Viskonsinu nazvao "prevarom" Zelene partije i dodao da je čak i njegova demokratska rivalka Hilari Klinton rekla da bi izborne rezultate trebalo prihvatiti.

- Ovo je prevara Zelene partije oko izbora koji su već priznati, a rezultate bi trebalo poštovati umesto što ih osporavaju i dovode u pitanje, a to je upravo ono što čini liderka Zelene partije Džil Stajn - naveo je Tramp u saopštenju povodom zahteva za ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, prenosi Rojters.

Džil Stajn, koja je bila predsednički kandidat Zelene partije na izborima u SAD, podnela je zahtev za ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, a predstavnik izborne komisije Majkl Has saopštio je da se sprovode pripreme da se pristupi ponovnom brojanju glasova u toj američkoj državi.

Pozivi među pristalicama Hilari Klinton za ponovnim brojanjem glasova u tri presudne države, Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji, pojačali su se ove nedelje posle vesti da je njena prednost po broju direktnih glasova Amerikanaca prešla brojku od dva miliona, kao i nakon izveštaja o glasačkim nepravilnostima u nekim okruzima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA