Pretučen monah u južnom delu Kosovske Mitrovice!

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović kaže da je napad na monaha indikator stvarnog stanja na terenu i da KPS i Euleks ne stižu da zaštite građane "prezauzeti političkim aktivnostima"

  • 0

Monah Mitrofan (Milorad Bulajić) pretučen je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice kada su ga napala dvojica nepoznatih napadača, izjavio je jutros protojerej stafrofor Milija Arsović.

Arsović je rekao da je monah napadnut jutros u blizini opštine i zgrade “Jugobanke” u južnom delu Kosovske Mitrovice kada su na njega bez ikakvog povoda nasrnula dvojica napadača. Bulajić je bio u monaškoj odeždi u trenutku kada je napadnut u južnom delu grada koji je nastanjen većinskim albanskim življem, a u mitrovičku bolnicu u severni deo grada su ga doveli pripadnici kosovske policijske službe.

Sveštenik SPC je  sa povredama glave i ruke smešten na hiruško odeljenje u Zdrastvenom centru i. Dežurni lekar Gojko Igrutinović rekao je da je Bulajić primljen u 10.20 sati s posekotinom na zatiljnom delu glave i povredom desnog lakta.

Regionalni portparol KPS-a Besim Hoti izjavio je da je policija povodom tog napada pokrenula istragu. Policija, kako je rekao, prikuplja informacije o incidentu i obavlja pregled snimaka sa nekih javnih kamera u gradu.

- Radimo sve kako bi utvrdili identitet napadača - dodao je portparol KPS-a.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosmet Oliver Ivanović najoštrije je osudio napad koji je "indikator stvarnog stanja na terenu".

- Prezauzati političkim aktivnostima, čini se da kosovska policija i Euleks ne uspevaju da obave ono za šta su tu, a to je da zaštite sve građane - rekao je on.

Ministar za KiM Goran Bogdanović je od Euleksa zatražilo da hitno sprovede istragu i ustanovi ko stoji iza napada.

- U srpskom narodu u Pokrajini ne postoji poverenje u kosovsku policiju, koja u ovakvim i sličnim situacijama nikada nije bila efikasna, a vinovnici napada na Srbe nisu otkriveni - rekao je Bogdanović. Takođe, Bogdanović je zatražio od Kfora da zaštiti srpske crkve i manastire i obezbedi slobodu kretanja sveštenstvu i monaštvu SPC.

Ovo je u poslednja dva dana drugi ozbiljan incident u Kosovskoj Mitrovici, nakon što je prethodno u severnom delu grada pucano iz vatrenog oružja na policijsku patrolu koja se nalazila u naselju Bošnjačka mahala.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA