SAMOUBISTVO U MOSTARU: Ratni zločinac se obesio u zatvoru

Ivan Jakovljević bio je osuđen na šest godina zatvora zbog zločina u Prozoru, a boravio je sam u ćeliji

  • 15

U zatvorskoj ćeliji KPZ-a Mostar pronađeno je telo Ivana Jakovljevića (1963) iz Rumboka, opština Prozor - Rama, a prvi rezultati uviđaja govore da je reč o samoubistvu vešanjem.

- Završen je uviđaj, obavljene sve potrebne radnje i radi se spoljni pregled tela. Nakon toga će biti poznato da li je zaista u pitanju samoubistvo, ali nema nikakvih sumnji koje upućuju na nešto drugo – potvrdila je dežurna tužiteljka.

U oktobru 2012. proglašen je krivim za ubistvo i nečovečno postupanje. Ovom presudom Jakovljević je proglašen krivim da je za vreme oružanog sukoba između Armije RBiH i HVO-a, kao pripadnik HVO brigade "Rama", na području sela Zahum i lokaliteta Zvirnjača u opšini Prozor - Rama, kršeći pravila Međunarodnog prava, nečovečno postupao prema zatvorenom maloletnom civilu Enesu Konjariću, te da je ubio maloletnog zatvorenog civila Elvedina Konjarića, piše Faktor.

Osuđen je na šest godina zatvora zbog zločina u Prozoru, a boravio je sam u ćeliji.

(Telegraf.rs / Izvor: bportal.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • major . Milan Tepic RSK .

    27. novembar 2016 | 21:53

    Kamo srece da se svi rtni zlocinci objese i da posteni i dobar nrod oslobode terora i mrznje zar svega zla nije bilo previse. J a. Tvrdim da ubojica mora biti ubijen a palikuca mor biti zapaljen. Pravda stize sporo ali na vrijeme. Zalim za svaki ljudski zivot ali za ovaj i slicne nezalim neka o i idu tamo gdje su zasluzili.

  • Mile

    27. novembar 2016 | 21:08

    Da nije samoubistva ovog osudenika ovde neki citaoci ne bi ni znali da se osuduju ratni zlocinci u BiH. Stalno se ponavlja fraza da se samo Srbima sudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA