Lepe vesti za Novi Sad: Evo koliko će od sada koštati grejanje i topla voda

Grejanje će, po kvadratnom metru, koštati 88,86 dinara, dok će cena tople vode biti 225,99 dinara po metru kubnom

  • 4
Radijator, grejanje, novac, plaćanje grejanja Foto: Pixabay, Telegraf

JKP "Novosadska toplana" će po drugi put ove godine smanjiti cene grejanja i tople potrošne vodeNa inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a na osnovu Predloga odluke o promeni prodajnih cena proizvodnje i isporuke toplote za grejanje, došlo je do promene cene, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

ODLUKA SKUPŠTINE GRADA: Čelnicima u Novom Sadu manje plate

U saopštenju se navodi da će cena grejanja za stambene i poslovne potrošače biti smanjena za 3,79 odsto, a za toplu potrošnu vodu 2,41 odsto.

Tako će umesto dosadašnjih 92,36 dinara po metru kvadratnom grejanje koštati 88,86 dinara, dok će cena tople vode iznositi 225,99 dinara po metru kubnom umesto 231,57 dinara.

Vučević je izjavio da će, kada god se budu stekli uslovi da se mogu smanjiti cene komunalnih usluga koje gradska preduzeća pružaju Novosađanima, to biti i učinjeno.

- To se vidi na primeru JKP ''Novosadska toplana'', koje posle višedecenijske tradicije poslovanja u dugovima, ulazi u grejnu sezonu 2016/2017. godinu bez neizmirenih obaveza za energente po bilo kom osnovu. Preduzeće je finansijski stabilno, ekonomično posluje i po prvi put je likvidno i zahvaljujući svemu tome uz sniženje cene prirodnog gasa, uspeli smo da smanjimo cenu grejanja, po drugi put u tekućoj godini - rekao je Vučević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prema njegovim rečima, cilj je da se obezbede najkvalitetnije usluge za Novosađane po najpovoljnijim cenama i da se modernizuje poslovanje novosadskih preduzeća kako bi se doprinelo da ona u najvećoj meri budu samoodrživa.

Očekuje se da će novi cenovnik JKP "Novosadska toplana" biti usvojen na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    28. novembar 2016 | 18:02

    Pa kad placamo grejanje 12 meseci,i cim zubato sunce se pojavi,oni to isto grejanje iskljuce.

  • Sima

    28. novembar 2016 | 18:35

    Kubik hladne vode u višoj tarifi oko 190 din.Tako se kompenzuje ovo smanjenje grejanja tamo gde grad odlučuje o ceni.

  • Sergio

    28. novembar 2016 | 19:58

    Bez pdv-a...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA