GRADONAČELNIK LEPOSAVIĆA: Za nebezbednu situaciju KRIVO Tužilaštvo u Kosovskoj Mitrovici

- Skupština opštine Leposavić će na hitno sazvanoj sednici odlučiti da radno vreme kafića i drugih prodajnih objekata u gradu bude ograničeno - rekao je Jablanović na vanrednoj konferenciji za novinare

  • 3

Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović je danas na vanredno sazvanoj konferenciji za novinare ocenio da je bezbednosna situacija u ovoj opštini izuzetno loša i najavio da će biti preduzete sve neophodne mere kako bi se u ovoj nasevernijoj Kosovskoj opštini živelo mirno i bez straha.

SRPSKI SVETAC: Freska patrijarha Pavla čuva Kosovo (FOTO)

SMENJENA TROJICA SRPSKIH POLICAJACA NA KOSOVU: Pretukli čoveka na benzinskoj pumpi

- Skupština opštine Leposavić će na hitno sazvanoj sednici odlučiti da radno vreme kafića i drugih prodajnih objekata u gradu bude ograničeno - rekao je Jablanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima odgovornost za lošu bezbednosnu situaciju snosi tužilaštvo iz Kosovske Mitrovice koje teška krivična dela karakteriše kao laka i gleda blagonaklono na incidente.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

- Obratićemo se institucijama u Prištini da skrenu pažnju tužilaštvu kako bi zaštitili građane - rekao je Jablanović

On je naglasio da "pre 1999. godine nije bilo ubistava u ovoj opštini, a pre godinu i po dana ubijen je radnik Opštine zbog nelegalno postavljenog kioska gde pravo na rad nisu imali ni žrtva ni ubica".

Jablanović je dodao da je sinoć samo "spletom srećnih okolnosti izbegnuta tragedija zbog pucnjave dve grupe Srba", kao i to da je “policija utvrdila da je pucano iz jedne automatske puške i jednog pištolja, a jedno lice koje je u pritvoru spremalo se da zoljom gađa kafić "Bahus" u kome se u tom trenutku nalazilo više mladih osoba.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

Kosovska policija je sinoć u Leposaviću oko ponoći uhapsila četvoricu Srba zbog izazivanja opšte opasnosti, nakon tuče i pucnjave u kojoj je učestvovalo više građana. Povređenih nije bilo.

Regionalni šef Operative Kosovske policije - Sever je potvrdio da je uhapšenima određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prema njegovim rečima, svađa je započela na lokalnom veselju, a onda je usledila tuča i oružani okršaj ispred kafića "Bahus" u ulici 24. novembra.

- Nakon tuče i pucnjave građana, Kosovska policija je uhapsila četiri osobe srpske nacionalnosti M.M. (32), V.S. (41), V.D. (33) i Dž.V. (41) koji su učestvovali u tuči, kod kojih je pronađeno zaplenjeno oružje, ručni raketni bacač, dve automatske puške i dva pištolja rekao je Bojić.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    28. novembar 2016 | 17:55

    Privedeni vam vedre i oblače po Lesku i Leposavicu, ološ do ološa, sto prijava, ali nikada nisu bili duže u zatvoru od 20 dana....bruka, jad i sramota....Biće sve tako dok neko nevin ne strada, pa njegov tata uzme stvar u svoje ruke !!

  • bh

    28. novembar 2016 | 17:09

    Setimo se kafića u kojem izginu nekoliko mladića

  • Seki

    30. novembar 2016 | 12:20

    Sami srbi prave probleme pa im posle drugi ugrozavaju zivote sve olos do olosa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA