≫ 

U Istočnom Sarajevu uklonjen deo plakata na kom piše "Pobij Srbe"

- Sve koji imaju drugačije stavove pozivamo da se uključe u konstruktivnu civilizovanu raspravu o ovoj temi važnoj za budućnost BiH - ističu iz američke Ambasade

  • 2

Po nalogu Opštine Istočna Ilidža, Komunalna policija uklonila je deo plakata na bilbordu u Istočnom Sarajevu, na kojem je bila ispisana uvredljiva poruka "Pobij Srbe", potvrdio je načelnik Odeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Nenad Berjan.

 

POBIJ SRBE: Na NATO bilbordu u Sarajevu osvanula sramna poruka

 

Iz Ambasade SAD u BiH je juče rečeno da će oštećeni promotivni plakat NATO u Istočnom Sarajevu, na kojem su vandali sprejem ispisali "Pobij Srbe", biti zamenjen u najkraćem mogućem roku.

 

- Sve koji imaju drugačije stavove pozivamo da se uključe u konstruktivnu civilizovanu raspravu o ovoj temi važnoj za budućnost BiH - ističu iz američke Ambasade i dodaju da je žalosno da je neko govorom mržnje odlučio unakaziti plakat čija je namena promocija pozitivne rasprave o prednostima integracije u NATO.

 

Portparol Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić ranije je rekla da su pripadnici ovog centra evidentirali uvredljivu poruku na bilbordu i da su, po izlasku na lice mesta, napravili zabelešku, te da tragaju za izvršiocima ovog gnusnog čina.

 

Na promotivnom bilbordu - "Zato BiH u NATO. Želim živeti u stabilnoj zemlji!" nalazi se logo Ministarstva odbrane BiH.

 

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    29. novembar 2016 | 14:32

    Bicete iznenadeni kada se uhvate pocinioci I zasto to nije odmah uklonjeno u Republici Srpskoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA