REKORDNA INVESTICIJA IMLEKA: U 2016. godini investirano preko 30 miliona evra u unapređenje proizvodnje, inovacije i podršku farmerima!

Veliki segment investicija koji je uložen u proizvodne inovacije, doprineo je da potrošači dobiju neke nove mlečne proizvode, koji ukusom i kvalitetom idu u korak sa Evropom i svetom. Posebno se mogu istaći Moja Kravica Gusti jogurt, Balans+ Protein proizvodi, Grekos grčki tip jogurta, Moja Kravica pavlake sa ukusima i mnogi drugi

  • 3

Prethodnu poslovnu godinu kompanije Imlek, lidera mlečne industrije na domaćem i regionalnom tržištu, obeležila su izvanredna ulaganja u unapređenje poslovanja zahvaljujući kojima je ostvaren rast tržišnog učešća u svim zemljama regiona. Imlek je u protekloj godini uložio preko 30 miliona evra u različite projekte, čime je pokrenuo rast celokupne mlečne industrije. Pomenute investicije odnose se, pre svega, na unapređenje proizvodnih procesa, kupovinu mehanizacije farmerima i razvoj novih proizvoda. 

VELIKA INVESTICIJA IMLEKA: Uložili 700.000 evra za NOVE CISTERNE za prevoz sirovog mleka!

Na konferenciji za medije napravljen je osvrt na Imlekovo poslovanje, a novinarima su se obratili generalni direktor kompanije, Ilija Šetka, kao i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović koji su tom prilikom istakli značajnu ulogu Imleka u daljem razvoju i jačanju srpske privrede. Ministar Nedimović ujedno je najavio da će uskoro biti puštena u rad i referentna laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka.

- Mogu slobodno da kažem da je protekla 2016. godina, godina Imleka. Investicijom od 30 miliona evra i lansiranjem preko 40 novih proizvoda, potvrdili smo i dodatno ojačali status najvećeg proizvođača u mlečnoj industriji celog regiona. Posebno sam ponosan što smo u godini nezapamćenih potresa na evropskom tržištu sirovog mleka i rekordno niskih cena, uspeli da pomognemo i našim najznačajnijim partnerima, našim farmerima. Pomogli smo im kako kroz više cene otkupa od evropskih, tako i kroz kupovinu mašina i kredite, kako bi što bezbolnije prebrodili ovaj period. Kroz kampanju "Moja Kravica Rasti srećno" započeli smo izgradnju dečijih igrališta širom Srbije, a brojne su i druge društveno odgovorne aktivnosti koje sprovodimo u cilju obezbeđivanja srećnijeg odrastanja naših najmlađih. I u narednoj godini imamo u planu velike investicije koje pre svega imaju za cilj unapređenje poslovanja naše kompanije ali i zajednice u kojoj poslujemo - rekao je Ilija Šetka, generalni direktor kompanije Imlek.

Foto: AD Imlek Foto: AD Imlek

- Apsolutno svesni značaja stočarstva i mlekarstva, kao njegove važne grane, ulažemo maksimalne napore da, u periodu krize sektora na celom evropskom tlu, sačuvamo svaki litar ovog izvora egzistencije za mnoge poljoprivrednike. U narednom periodu snažnije ćemo da podržimo kvalitet, jer jedino on garantuje opstanak na zahtevnoj tržišnoj utakmici. Zbog toga, uskoro ćemo pustiti u rad i referentnu laboratoriju za ispitivanje kvaliteta mleka. Time, ne samo da ćemo imati izuzetno preciznu i objektivnu ocenu kvaliteta mleka naših proizvođača, već ćemo im i omogućiti da u skladu sa kvalitetom dobiju i adekvatne podsticaje - izjavio je Nedimović.

Imlek kao vodeća regionalna kompanija mlečne industrije duže od 60 godina uspešno gradi i razvija svoje poslovanje na teritoriji Srbije kao i širom regiona. Stalnim ulaganjima u modernizaciju proizvodnje svih fabrika u okviru poslovnog sistema doprinosi se vrhunskom kvalitetu Imlekovih proizvoda kojim je zadobijeno poverenje mnogobrojnih potrošača. Kroz brojne društveno odgovorne projekte Imlek se aktivno uključuje u pomoć zajednici u kojoj posluje, a pored toga u narednom periodu kompanija će biti usmerena ka održavanju postojećeg kvaliteta proizvodnje koji je u skladu sa svim evropskim i svetskim standardima.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    29. novembar 2016 | 16:32

    Monopolisti...a drzava im sve dozvoljava...koja pomoc farmerima???Očemu se to piše...pomažu ih sa niskim cenama mleka i uvozom mleka u prahu???

  • Radoslav

    1. decembar 2016 | 18:26

    U moje selo bilo je oko 200 krava koje su davale mleko, gradjani sve su isprodavali stale ostale vecno prazne zato sto ih drzava pomogla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA