"ČULI SMO KAKO ŠUŠTI GAS ISPOD RADENKOVE RANE!" Doktorka sa Instituta otkrila u kakvom je stanju dečak stigao u Beograd

- Čak i da smo mu amputirali ruku, teško da bi preživeo - rekla je doktorka Zlatar

  • 7

- Mali Radenko Nikodinović došao je na Institut za majku i dete u katastrofalnom stanju, a kada smo mu opipali ranu, jasno smo čuli kako ispod nje šušti i pucketa gas od gangrene - rekla je na saslušanju u Tužilaštvu u Loznici dr Nada Zlatar, radiolog sa Instituta za majku i dete koja je lečila tragično preminulog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice.

"PRIZNAJEM, LEKARI SU KRIVI ZA SMRT MALOG RADENKA!": Advokat doktora Bojanića dao šokantnu izjavu

Prema saznanjima Informera, doktorka Zlatar je na saslušanju do detalja opisala u kakvom je stanju bio mali Radenko kada je u četvrtak, 6. oktobra, primljen na Institut.

- Dečak je doveden u katastrofalnom stanju i praktično nije bilo šanse da ga spasemo. Bio je malaksao, sa visokom temperaturom, i otečenom rukom. Doduše, imao je osećaj u ruci, što nam je davalo kakvu-takvu nadu - rekla je doktorka.

- Međutim, kada smo mu skinuli gips, naišli smo na ranu kakva se retko viđa. Bilo je strašno. U trenutku kada smo mu napipali mesto povrede po površini, ispod kože se jasno čulo kako šušti i pucketa gas koji se tu nakupio posle bakterijske infekcije. Bilo je očigledno da je u pitanju gasna gangrena koja se već raširila i da tu malo toga može da se uradi. Čak i da mu je amputirana ruka, teško da bi preživeo - rekla je dr Zlatar.

Milan Nikodinović, otac malog Radenka, rekao je za Informer da je upoznat sa iskazom doktorke Zlatar i njenih kolega sa Instituta za majku i dete i da je posle onoga što je čuo uveren da oni nimalo nisu krivi za smrt njegovog sina.

Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic

- Video sam da su lekari sa Instituta bili vidno uznemireni na saslušanju, nisu mogli da veruju u kakvom stanju su im doktori iz Loznice poslali mog sina. Verujem onome što je rekla dr Zlatar, ona je radiolog, radila je snimak Radenkove ruke i sasvim sigurno je imala tačan uvid u stanje povrede. Posle svega, sada sam poprilično siguran da on ne bi preživeo i da su mu amputirali ruku - rekao je Nikodinović.

Dodaje da je zadovoljan kako se istraga sprovodi, da je siguran da će na kraju istina izaći na videlo i da će krivci odgovarati.

- Istraga se vodi detaljno i pažljivo, bez laži i prevare, jer je situacija zaista teška, posebno što je u pitanju jedan dečji život.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stargate

    30. novembar 2016 | 09:03

    Na vješala sve koji su odgovorni, za primjer drugima, strašno, jadno dijete

  • ?

    30. novembar 2016 | 10:26

    Nisam mukama negde kraja.

  • LB

    30. novembar 2016 | 14:02

    Kad vidim ove njegove nevine okice i kad se sjetim kroz kakve je muke prošao ne mogu a da se ne upitam ima li doktor dušu,srce nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA