≫ 

TRAMP ŠOKIRAO SVET: Napuštam svoj biznis!

Milijarder nije otkrio kako će ova odluka uticati na njegove kompanije niti ko će ih voditi nakon njegovog povlačenja

  • 0

Donald Tramp je objavio da će sasvim napustiti svoj biznis da bi se posvetio predsedničkoj karijeri i u potpunosti usredsredio na upravljanje zemljom i "Ameriku ponovo učinio velikom".

DIREKTOR CIA UPOZORIO TRAMPA: Pazi se Rusije, nepoštena je! (VIDEO)

Biznismen i milijarder je bio na meti kritika zbog zadržavanja svojih poslovnih interesa čak i u vreme dok se priprema za preuzimanje predsednikovanja.

Pretpostavlja se da su mu advokati savetovali da preduzme ovaj korak kako bi sačuvao kredibilitet svoje administracije i sprečio sukob interesa, što mu je već bilo prebacivano od strane Etičkog komiteta advokata koji se bave predsedničkim poslovima.

Tramp nije rekao kako će se odreći svog biznisa, iako će poslove po svemu sudeći preneti na svoju decu. Na Tviteru je jasno rekao da su u pripremi pravni dokumenti o njegovom potpunom izlasku iz poslovnih operacija jer je, kako je istakao, "predsedništvo daleko važniji zadatak". Takođe je napomenuo da nije u obavezi da ostavi biznis, ali da to smatra "vidno važnim" kao predsednik kako ne bi došlo do sukoba interesa s njegovim poslovnim poduhvatima.

Najavio je da će sve objasniti na konferenciji za medije sredinom decembra.

Procenjuje se da bogatstvo novoizabranog predsednika iznosi 3.7 milijardi dolara po Forbsu a njegove najveće nekretnice su Trampova kula na Menhetnu i Mar-A-Lago u Palm Biču na Floridi.

(Telegraf.rs/ Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA