PUTIN OBJASNIO VEZE SA AMERIKOM: Odnosi sa SAD su uništeni, ali Rusi nisu krivi

Putin je rekao da su se tokom nedavnog telefonskog razgovora on i novoizbarani predsednik SAD Donald Tramp složili da je "stanje rusko-američkih odnosa nezadovoljavajuće i da ih nesumnjivo treba popraviti"

  • 1

Rusko-američki odnosi u poslednje vreme su značajno degradirani, ali u tome nema krivice Rusije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na međunarodnom forumu "Primakovljeva čitanja".

TRAMP ŽELI DA PRONAĐE ZAJEDNIČKI JEZIK SA PUTINOM, ali postoji samo jedna stvar koja je neizvodljiva!

Putin je rekao da su se tokom nedavnog telefonskog razgovora on i novoizbarani predsednik SAD Donald Tramp složili da je "stanje rusko-američkih odnosa nezadovoljavajuće i da ih nesumnjivo treba popraviti", prenosi ruska agencija Sputnjik.

- Naša zemlja je spremna da ide tim putem. Sada, nakon što je protutnjala izborna kampanja u SAD i nakon što u Belu kuću dođe novi predsednik, želeo bih da verujem da će se pojaviti šansa za uspostavljanje odnosa koji su važni, ne samo za narode obeju zemalja, već i za osiguranje međunarodne stabilnosti i bezbednosti - rekao je Putin.

Ruski predsednik je naglasio da je široki front protiv terorizma u svetu nije stvoren, ali da on nema alternativu.

- Nažalost, Bliski istok se našao uvučen u još jedan krvavi konflikt, postao žarište terorizma i religioznog ekstremizma. Sada je jasno da su potrebni uslovi za normalizaciju situacije na Bliskom istoku efikasna saradnja svih zainteresovanih i uticajnih međunarodnih igrača. U vezi s tim, naša inicijativa formiranja širokog fronta borbe protiv terorizma treba da bude realizovana. Nažalost, za sada takav front nije stvoren, ali nema alternativu - rekao je Putin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сораб Асир Асирб Сирб Серб Сараб Серв Сервал Сармат Сирб Сириб СРБ...

    30. novembar 2016 | 21:04

    Тако је...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA