POJAVIO SE SNIMAK RAZGOVORA PILOTA I KONTROLE LETENJA: "Nema goriva, nema goriva"

Snimak, koji je procureo u nekoliko medija u Kolumbiji, izgleda potvrđuje verziju preživele stjuardese i pilota koji je leteo u blizini i koji je čuo očajničke pozive na pomoć pilota aviona

  • 2

Pilot aviona koji se srušio u centralnom delu Kolumbije sa putnicima među kojima je bio i brazilski fudbalski tim, Čapekoense, rekao je kontroli letenja da je ostao bez goriva pre kobnog pada u Andima, javlja AP pozivajući se na snimak razgovora.

POSLEDNJE SEKUNDE PRE PADA: U ovom trenutku je avion smrti sa fudbalerima nestao sa radara (VIDEO)

U na momente haotičnom snimku kontrole letenja, može se čuti kako pilot pre nego što je avion pao, ponavlja zahtev da sleti zbog "potpunog otkazivanja elektronike i nestanka goriva".

Čuje se i kako mu kontrolorka letenja daje instrukcije dok avion gubi brzinu i visinu na oko osam milja udaljenosti od aerodroma Medeljin.

Snimak, koji je procureo u nekoliko medija u Kolumbiji, izgleda potvrđuje verziju preživele stjuardese i pilota koji je leteo u blizini i koji je čuo očajničke pozive na pomoć pilota aviona.

To, kao i činjenica da avion nije eksplodirao prilikom udarca u zemlju, ukazuju da je uzrok pada bio nestanak goriva.

Vlasti zasada izbegavaju da izdvoje jedan uzrok pada, koji je preživelo samo šest od 77 ljudi u avionu, a istraga će trajati mesecima.

Istražitelji su izneli i teoriju da je pilot Migel Alehandro Kviroga Murakami namerno kružio pre sletanja u pokušaju da sagori ili odbaci gorivo i tako izbegne eksploziju.

I preživeli putnici su rekli zvaničnicima da su uvereni, da je avion ostao bez goriva nekoliko minuta pre nego što je trebalo po redu letenja da sleti na aerodrom Medeljinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    1. decembar 2016 | 02:27

    Boze koji uzas, samo zbog manjka goriva da izgube zuvot ovoliki ljudi. Pa ovaj svet vise ide u propast.

  • Komita od niksica

    1. decembar 2016 | 07:51

    Kako moze da ostane bez goriva??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA