KUPIO NOVI IDENTITET: Darko Šarić ima legalna dokumenta Južnoafričke Republike

Odbegli narko-bos sada se zove Jan van Hasel, ima pasoš i dokumenta po kojima je rođen u Stelenbušu, a po nacionalnosti je Južnoafrički Bur

  • 0

Darko Šarić u Južnoafričkoj Republici živi potpuno legalno, ima pasoš i zove se Jan van Hasel!

Novinar istraživač Džon Rasten, koji se u Južnoafričkoj Republici već godinama bavi spregom narko-mafije i državnog vrha, za nedeljno izdanje lista Press kaže da su najmanje dva razloga zbog kojih Šarić najverovatnije nikada neće biti uhvaćen.

Šarić je navodno "debelo podmazao" vrh južnoafričke policije i tužilaštva pre nego što je optužnica protiv njega uopšte podignuta. Rasten objašnjava da to nije nikakva novost, jer to rade svi narkobosovi u toj republici. On dodaje da je to radio i Dobrosav Gavrić, koji upravo zbog tih veza nije izručen Srbiji.

Drugi razlog, nastavlja Rasten, jeste to što je Šarić legalno ušao u južnoafrički sistem, odnosno državni kompjuter kupivši državljanstvo, ime, adresu i nacionalnost još 2007. On se danas zove Jan van Hasel, "rođen" je u Stelenbušu, u provinciji Zapadni Kejp, a nacionalnost koja mu je upisana je - Južnoafrički Bur.

Na fotografiji je on sa naočarima, paperjastom bradom i dužom kosom.

Šarić, međutim, ima i još jedan pasoš Južnoafričke Republike, po kom ga je i policija nedavno našla u okolini Kejptauna. Tada je policija Južnoafričke Republike najavila da će srpskoj policiji dostaviti sve podatke o Šariću, koga prate već duže. Međutim, sve je obustavljeno jer je Šarić namerno pušten da se skloni na sigurno.

Rasten veruje da je Šarić i dalje u Južnoafričkoj Republici, s tim da se najverovatnije sakrio u Kraljevini Lesoto, koja se naziva i "crna rupa".

Tamo se, naime, kako objašnjava, Rasten, može lako ući, ali se teško izlazi, zbog čega je ona raj za kriminalce koji žele da se sakriju. Međutim, problem u tom slučaju je nedostatak novca. Šarić taj problem nema, kaže Rasten i dodaje da mu se određena količina novca dotura od prodaje narkotika koji svakodnevno prolaze korz luku u Kejptaunu.

(M. S. / Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA