Svi severni gradovi PREMIJERNO NA FESTIVALU AUTORSKOG FILMA!

Na danjašnjoj konferenciji govorio je i Raša Andrić o nagradi za najbolju montažu „Marko Glušac”, koja će se večeras dodeliti montažeru filma Dnevnik mašinovođe, Đorđu Markoviću

  • 0

Na sedmoj konferenciji za medije, posle novinarske projekcije filma Svi severni gradovi novinarima se obratio scenarista, reditelj i glumac filma Dane Komljen.

Komljen je istakao svoju vezanost za Festival autorskog filma i izuzetno zadovoljstvo što će svoju beogradsku premijeru doživeti baš na ovom festivalu, sutra u Domu omladine Beograda u 19,30h.

Govoreći o individualnoj motivaciji za film, dotakao se teme modernizacije Svih severnih gradova i kako taj proces utiče na živote ljudi.

- Ovaj film se igra idejom utopije, a ideja modernizma je neka vrsta puta da se to istraži. Smestio sam dva muška tela u prostor čiji odnos ne može biti definisan, ni kao odnos oca i sina, ni kao odnos dva ljubavnika.

Komentarušući stilsku i estetsku stranu filma, Dane referira na filmove 70-ih i ostvarenja Žan Lik Godara, Jana Nemeca, i Šantal Ekerman, koji su ga inspirisali da oblikuje intimnost svoga filma. Na danjašnjoj konferenciji govorio je i Raša Andrić o nagradi za najbolju montažu „Marko Glušac”, koja će se večeras dodeliti montažeru filma Dnevnik mašinovođe, Đorđu Markoviću.

Foto: Promo Foto: Promo

- Ova nagrada se dodeljuje montažerima koji pomeraju granice klasične montaže, onima koji iz snimljenog materijala izvlače ono najbolje i uspevaju da formiraju film - istakao je Andrić.

Na sutrašnjem repertoaru možete pogledati filmove Kaili Bluz, Ostani uspravan, Srce sa ožiljcima, Matura...Za najtraženiji film Ja, Danijel Blejk karata ima još u Domu omladine Beograda za projekciju u četvrtak u 15,30h, kao i za projekciju u CK "Vlada Dilvjan" u subotu u 18,30h.

Greg Dekur će na narednoj konferenciji za medije ugostiti Elmu Tataragić, rediteljku filma Sećam se, Sebastiana Mihaileskua, reditelja filma Luksuzan salonac, na poželjnoj lokaciji, u užem centru grada, Milicu Tomović, rediteljku filma Tranzicija i Petra Cerovšeka, reditelja filma Svi smo mi ovde oduvek.

(Telegraf.rs/ PR)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA