U Saudijskoj Arabiji će žene moći da voze automobile!

Saudijska Arabija jedina je zemlja na svetu gde je ženama zabranjeno da upravljaju vozilima

  • 11

Princ Alvalid Bin Talal izjavio je putem društvenih mreža da je došlo krajnje vreme da zvaničnici Saudijske Arabije dozvole ženama da voze automobile.

U PUSTINJI PAO SNEG, TEMPERATURA ISPOD 0: Očekivali su 20 stepeni, a onda se u Saudijskoj Arabiji sve zabelelo (FOTO) (VIDEO)

Saudijska Arabija jedina je zemlja na svetu gde je ženama zabranjeno da upravljaju vozilima, napominje Sputnjik.

- Sprečavati žene da voze automobile danas je pitanje prava slično onima koja ženama zabranjuju da se obrazuju - napisao je Alvalid na svom nalogu na Tviteru.

Nakon toga, prešao je na nabrajanje finansijskih, ekonomskih, socijalnih, verskih i političkih faktora zbog kojih bi ženama trebalo dozvoliti da voze.

Foto: Profimedia, MAXPPP Foto: Profimedia, MAXPPP

Dozvola ženama da voze automobile dovešće do porasta broja radnih mesta, piše Bin Talal i napominje da je u pitanju nužnost, a ne "društveni luksuz", kao što je bilo u prošlosti — "hitna društvena potreba zasnovana na stanju ekonomskih okolnosti".

Bin Talalova viđenja, međutim, ne deli zamenik saudijskog prestolonaslednika princ Muhamed Bin Salman el Saud, koji je prošlog aprila izjavio da nije ubeđen da bi ženama trebalo dozvoliti da voze automobile, a kao argument je naveo društvene, a ne verske razloge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA