I ZIMA SE NEĆKA: Sneg stiže baš kad treba, a do tad nas čeka idealno vreme! Evo kako stoje stvari!

Ozbiljne zime još nema na vidiku, a temperature će se tokom decembra smenjivati - čas će biti ispod, čas iznad proseka za ovo doba godine. A sneg stiže baš kad treba

  • 8

- Do 25. decembra neće biti ozbiljnijih padavina, izuzev u planinskim krajevima. U poslednjoj sedmici ove godine možemo očekivati prvi sneg i u nižim predelima. Snežni pokrivač zadržaće se nekoliko dana, tako da u Novu godinu ulazimo zimski - kaže Nedeljko Todorović, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Magla smanjuje vidljivost, na planinama sneg: Večeras velika poledica, pazite!

Prema prognozi, do 8. decembra biće uglavnom suvo i prohladno. Temperatura će biti ispod proseka, oko šest do sedam stepeni Celzijusa.

- Sutra će jedino biti temperatura do deset stepeni, što je iznad proseka, ali nakon toga nas očekuje zahlađenje. Nakon 8. decembra doći će do ponovnog skoka temperature do deset stepeni, ali nakon dva dana ponovo slede hladni periodi. Tako će biti sve do 20. decembra, kada nas opet na nekoliko dana očekuje malo toplije vreme - rekao je Todorović za Blic.

Već od 25. decembra ponovo će doći do zahlađenja.

- Padaće kiša, koja će kasnije prerasti u sneg. S obzirom na to da će biti hladno, sneg će se nekoliko dana zadržati na tlu - najavljuje meteorolog.

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    2. decembar 2016 | 11:40

    Најлепша је Н.Година кад пада снег.То је оно право...

  • Ignacije

    2. decembar 2016 | 11:36

    Naravučenije ni z od zime, kao i zadnjih par godina, možda dva put padne sneg.

  • Djole

    2. decembar 2016 | 11:22

    Pogađate ko sedmicu na lotou.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA