Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Pratite šta ste propustili u poslednjih 24 sata

  • 0

Po običaju, zanimljivih 24 sata je iza nas. Vesti iz Srbije, ali i iz celog sveta, brojne zanimljivosti su stizale iz minuta u minut. Na našem portalu, istakle su se sledeće:

Predsednički izbori u Srbiji, po svemu sudeći, biće održani 9. aprila sledeće godine. Ono što je posebno izazvalo pažnju javnosti jesu natpisi da postoje realne šanse da se istog dana održe i opšti izbori. Više o tome saznajte OVDE.

Kijev je juče počeo dvodnevna raketna testiranja u južnom delu zemlje, nedaleko od Krima, dok su, kao odgovor na to, ratni brodovi ruske Crnomorske flote zauzeli položaje kod zapadne obale Krima kako bi pomogli da se ojača vazdušna odbrana poluostrva. Raketna testiranja Ukrajine razgnevila su Rusiju, koja je svoje vazduhoplovne snage stavila u visok stepen borbene gotovosti.

Svet se skoro neće oporaviti od bola zbog avionske nesreće u Kolumbiji u kojoj je živote izgubila 71 osoba, među kojima je gotovo ceo tim i stručni štab fudbalskog kluba Čapekoense. Iz dana u dan stižu novi detalji o uzrocima pada aviona i svedočenja o tome šta se dešavalo po padu aviona. Svoje iskustvo, prilično uznemiren, ispričao je Antonio Valensija, član logističkog tima koji je na aerodromu u Medeljinu trebalo da se pobrine za delegaciju Čapekoensea.

Ova zima u Srbiji biće najhladnija u poslednjih 15 godina. Prema prognozama meteorologa čeka nas nekoliko ledenih talasa koji će trajati i po nekoliko dana, a tempeartura će padati i 15 stepeni ispod nule. Više o ovoj zimi pročitajte OVDE.

Neverovatna priča stiže nam od Željka iz Kikinde koji je odlučio da DNK analizom utvrdi da li je otac svih sedmoro mališana, koliko mu je rodila sada već bivša žena Olgica. Kad su stigli rezultati DNK analize, Željko je zamalo zaplakao od šoka.

Kristijano Ronaldo, LIonel Mesi i Antoan Grizman ušli su u uži izbor za najboljeg igraca sveta u 2016. godini, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). Polovinu glasova dodeljuju selektori i kapitena svih nacionalnih timova, kao i novinari 200 redakcija širom planete, a drugu polovinu čine glasovi navijaca u internet anketi na sajtu FIFA. Više pročitajte OVDE.

Kuća i plac Nevinke Jekić iz sela Golubinaca kod Stare Pazove, u kojoj živi sa porodicom, u ponedeljak će se naći na javnoj licitaciji zbog navodnog duga od 25.000 maraka njenog pokojnog oca! 

U Beogradu boravi Niuvis Marijana Perez Perez, direktorka kubanskog Centra za molekularnu imonologiju (CIMAB) koji je proizveo vakcinu protiv raka pluća. U ekskluzivnom intervjuu za Telegraf.rs ona kaže da sve zasluge u nauci i medicini na Kubi pripadaju Fidelu Kastru koji je umro prošlog petka. Više pročitajte OVDE.

Da je izreka: “Ko ne voli sebe, ne voli ni druge”, tačna, dokazala je i Dragana Mirković koja se na snimanju novogodišnjeg programa svoje televizije DM Sat, pohvalila velikom tortom… s njenim likom, naravno. Kako izgleda torta saznajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA