GRAD-KLANICA: Nivo nasilja i broj ubistava u Čikagu je STRAŠAN

Grad od 2,7 miliona ljudi, nadmašio je čak i zajednički broj ubistava u Njujorku i Los Anđelesu koji je iznosio 565 do kraja novembra. Više od 90% ubistava u 2016. godini izvršeno je pištoljem

  • 15

Čikago nastavlja da obara rekorde u nasilju za ovu godinu, tako da su dostigli prekretnicu prošlog meseca kada je zabeleženo 701. ubistvo. Tokom 2015. godine broj ubistava je bio manji od 500. Policija se trudi da ponovo vrati mir u ovaj grad.

OVO JE GRAD SMRTI: Za mesec dana ubijeno 105 osoba, od početka godine čak 500!

Sa još jednim mesecom do kraja godine, Čikago je na putu da prevaziđe rekordan broj ubistava od 704 koji je zabeležen još 1998. godine, a možda i čak 761 ubistvo iz 1997. godine.

Grad od 2,7 miliona ljudi, nadmašio je čak i zajednički broj ubistava u Njujorku i Los Anđelesu koji je iznosio 565 do kraja novembra. Više od 90% ubistava u 2016. godini izvršeno je pištoljem.

- Nivo nasilja koji smo videli ove godine u našoj zajednici je apsolutno neprihvatljiv. Odeljenje će koristiti sva sredstva na raspolaganju kako bi pronašli počinioce i povratićemo poverenje javnosti. Policija radi svoj posao - rekao je Edi Džonson, nadzornik policije Čikaga.

Prema njegovoj trvrnji, najveći broj ubistava se izvrši u pet policijskih okruga na jugu i zapadu grada. Kako bi smanjili stopu nasilja i povratili poverenje javnosti, policija je otpočela kampanju regrutovanja i suzbijanja bandi.

Broj ubistava u Čikagu 1970. godine iznosio je čak 970 što je najveći broj poslednjih godina. Od devedesetih broj ubistava je u opadanju sve do 2015. godine. Samo u novembru ove godine desilo se 77 ubistava.

Čikago je nedavno bio pod istragom zbog prekomerne upotrebe sile od strane policije, naročito protiv crnaca, kao i zbog korupcije.

(Telegraf.rs/Izvor: sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    4. decembar 2016 | 07:11

    Vec duze vreme zivim u Cikagu, i poznato je da se ne zalazi na south side, jer tamo nema ni jedan belac, pa cak ni policija ne zalazi. Prosao sam kolima par puta i geto je kao na filmovima da se najezis. Dakle ubijaju se najvise crnci, meksikanci i portorikanci.

  • kingva

    4. decembar 2016 | 01:13

    2.7 mil samo grad Chicago, ali preko 10mil sa predgradjima okolo... a vecina tih ubistava je u predgradjima...

  • Milovan

    4. decembar 2016 | 01:15

    Da nije i kod njih sef policije Nebojsa iz Cikaga?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA