NIJEDAN SPLAV NA DUNAVU NEMA DOZVOLU: Saobraćajna policija nemoćna u Novom Sadu

Više puta je inspekcija pokretala prekršajne postupke protiv tih vlasnika, koji su zbog toga i novčano kažnjavani, ali im to, izgleda, ništa ne znači

  • 4

Nijedno od 18 plovila u kojima se odvija ugostiteljska delatnost duž obale Dunava nema dozvolu za korišćenje vodenog pojasa, a Saobraćajna inspekcija nema mogućnosti da ih ukloni.

Evo koliko ćemo plaćati TV pretplatu sledeće godine

Ove godine dva puta su objavljene javne nabavke za vodenog pauka, odnosno plovila s potiskivačem i tegljačem, ali se na oglas nije javilo nijedno preduzeće. U toku je priprema dokumentacije za novi javni oglas.

Glavni saobraćajni inspektor Siniša Vujanović za "Dnevnik" kaže da su protiv vlasnika pokrenuti upravni i prekršajni postupci, ali bez obzira na to, nijedan od njih nije uklonio plovilo ili pak obnovio godišnji zakup radi korišćenja vodenog pojasa.

- Za dva plovila u proteklih pola godine su istekla odobrenja za korišćenje dela obale i vodenog prostora na Dunavu, a za ostala pre više od godine. Više puta je inspekcija pokretala prekršajne postupke protiv tih vlasnika, koji su zbog toga i novčano kažnjavani, ali im to, izgleda, ništa ne znači - kaže Vujanović.

Predviđene novčane kazne za prekršaj pravnog lica iznose od 5.000 dinara do pola miliona, dok je za prekršaj odgovornog lica u preduzeću ili drugog pravnog lica predviđen iznos od 25.000 do 250.000 dinara.

Inače, taksa koju ti preduzentici treba da plate JP "Vode Vojvodine" za korišćenje vode ove godine košta 364 dinara po kvadratnom metru plovila, dok Grad Novi Sad ubira taksu za izdavanje odobrenja od Gradske uprave za saobraćaj i puteve u visini od 1.000 dinara.

Iz tih iznosa, kaže glavni saobraćajni inspektor, može se videti da vlasnike plovila godišnje takse ne koštaju mnogo.

(Telegraf.rs/Dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA