PUPOVAC: Niko od nadležnih organa Hrvatske nije reagovao na tablu "Za dom spremni" u Jasenovcu

Pupovac je na Fejsbuku naveo da u slučaju Jasenovca nije reagovala policija, zasad ni državnog tužilaštvo, a ne čuju se ni najviši predstavnici države

  • 8

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da ni treći dan nakon što je u Jasenovcu postavljena tabla sa ustaškom parolom "Za dom spremni", niko od nadležnih organa vlasti nije reagovao.

U JASENOVCU PODIGLI PLOČU "ZA DOM SPREMNI": Skandal u Hrvatskoj! Niko još nije odreagovao!

Pupovac je na Fejsbuku naveo da u slučaju Jasenovca nije reagovala policija, zasad ni državnog tužilaštvo, a ne čuju se ni najviši predstavnici države.

- Hoćemo li ponovo čuti optužbe, kao tokom ovogodišnje komemoracije u Jasenovcu, da svojim nedolaskom na službenu komemoraciju vređamo sećanje na žrtve? Ili će se službene komemoracije i rad Memorijalnog područja Jasenovac zasnivati na toleranciji vređanja i negiranja žrtava logora smrti kao što je bio Jasenovac? Ovaj put u Jasenovcu samom - napisao je Pupovac, prenosi regionalna televizija N1.

Prema njegovim rečima, kad se u Jadovnu, drugom logoru po strahotama i broju ubijenih u prvim mesecima NDH, pojavi neko sa sumnjivim natpisom ili obeležjem, policija odmah izdvaja one koji na komemoraciju dolaze sa znamenjima ili porukama koja se prepoznaju kao četnička.

Podestimo, veterani HOS-a su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracijskog logora, otkrili spomen-obeležje na kojem je uklesana ustaška parola "Za dom spremni". Reč je o krilatici pod kojom je u Drugom svetskom ratu ubijeno više od 700.000 ljudi.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dipe

    5. decembar 2016 | 11:26

    Za to je zadužena dobro plačana,,dvorska luda,,Zar ne Pupi.

  • CM

    5. decembar 2016 | 10:48

    Pa za njih je to normalno. Cemu čuđenje kad im je na čelu države ustaška predsednica koju nije blam da kaze da je dan tupsona i slika se sa ustaškom zastavom. Ko onda to da osudi ?

  • MVP

    5. decembar 2016 | 10:35

    Pa nece protiv sebe,kada su svi isti.Na fasismu i ustastvu su drzavu i napravili,a sve to opet uz blagoslov licemernog zapada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA