U Vašingtonu dodeljeno priznanje za liderstvo Dr Dušku Kneževiću

Predsedniku Atlas Grupe i Univerziteta Mediteran Dr Dušku Kneževiću dodeljeno je priznanje za liderstvo Centra za transatlantske odnose Johns Hopkins Univerziteta U Vašingtonu

  • 1
Foto: Promo Foto: Promo

Priznanja koja se dodeljuju uticajnim političkim, biznis i akademskim liderima zemalja Mediterana i SAD, uručena su sinoć u Vašingtonu na ceremoniji u okviru Transatlantskog ekonomskog Foruma.

Forum je održan 5. i 6. decembra na Paul H. Nitze školi za napredne međunarodne studije (SAIS) Johns Hopkins Univerziteta, u organizaciji Centra za transatlantske odnose i Američke privredne komore.

Predsedniku Atlas Grupe Nagrada za liderstvo Mediterana (SAIS Mediterranean Leadership Award) dodeljena je za društvenu angažovanosti kroz obrazovanje i filantropiju, doprinos jačanju pozitivnih trendova međuzavisnosti na Zapadnom Balkanu, kao i zbog promovisanja transatlantskih vrednosti kroz saradnju u regionu.

Ispred organizatora foruma, nagradu je uručio kongresmen Robert Aderholt. Uz učešće na ceremoniji dodele nagrada, Dr Knežević predstavio je Crnu Goru na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu na kojem je moderator bio Majkel Halcel, senior partner Centra za Transatlantske odnose i nekadašnji savetnik aktuelnog potpredsednika SAD, Džoa Bajdena. Na panelu je istaknuta Crna Gora kao pozitivan primer prosperiteta i stabilnosti u našem regionu i pored svih izazova aktuelne geopolitičke situacije.

U tom kontekstu i predsednik Atlas grupe i Halcel istakli su značaj što brže ratifikacije, u američkom Senatu, NATO protokola o pridruživanju Crne Gore. Forumu u Vašingtonu prisustvuju brojni predstavnici privatnog i javnog sektora iz Vašingtona, Zapadnog Balkana i Mediteranskih zemalja, predstavnici američkog kongresa, ambasadori zemalja učesnica kao i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

Centar za Transatlantske odnose, koji je organizator foruma i dodele nagrada, okuplja međunarodne stručnjake, studente, predstavnike vlada, parlamentarce, novinare, biznismene i druge lidere kako bi zajednički razmatrali savremene izazove sa kojima se suočavaju Evropa i Severna Amerika.

Cilj Centra je jačanje i prilagođavanje transatlantskih odnosa dinamici globalizovanog sveta. Centar je integralni deo Paul H. Nitze škole za napredne međunarodne studije (SAIS), jedne od vodećih američkih akademskih institucija u sferi međunarodnih odnosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi mića

    7. decembar 2016 | 10:43

    Taj čuveni doktor (Milorad Cvijović) kupovao je bud zašto firme po Srbiji, rasprodavao njihovu imovinu, radnike otpuštao i tako opustošene pustao niz "mutno dunavo".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA