Deda Mraz stigao u Kikindu i doneo čarobnu kutiju (FOTO)

Kikinda je jedini grad u Srbiji koji svake godine organizuje svečani doček Deda Mraza koji dobije više od 2.000 pisama sa željama mališana

  • 0

Vesela povorka na čelu sa kočijama u kojima je sedeo Deda Mraz, iznenadila je najmlađe sugrađane Kikinde koji su sa nestrpljenjem iščekivali "Kutiju želja" koju im je i ove godine lično on doneo. Tradicionalno već četvrtu godinu za redom na Trgu ispred Gradske kuće u svečanoj i novogodišnjoj atmosferi postavlja se "Kutija želja" u koju mališani ubacuju pisma adresirana na Deda Mraza sa iskrenim željama.

Zapalio društvene mreže: Zanemećete kada vidite šta je petogodišnjak iz Trebinja tražio od Deda Mraza

Kikinda je jedini grad u Srbiji koji svake godine organizuje svečani doček Deda Mraza koji dobije više od 2.000 pisama sa najiskrenijim željama mališana, a potom tokom decembra uz pomoć brojnih udruženja i volontera u Kikinde se podeli više od 2.000 paketića. Deda Mraz, kako kaže, u Kikindi ima najviše posla:

- I ove godine me čeka veliki zadatak, prvo moram da pročitam sva pisma, a onda i da podelim poklone koje želite. Došao sam u vaš grad sa željom da svim mojim drugarima ispunim sve ono što su priželjkivali tokom cele godine. Nadam se da su bili dobri učenici, poslušna deca svojim roditeljima jer ću se potruditi da ih ove godine sve obiđem i donesm poklone, rekao je Deda Mraz.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na ideju da mališane tokom novogodišnjih praznika poseti lično Deda Mraz i uruči im željeni poklon, dosetili su se iz kabineta gradonačelnika Pavla Markova:

- Ovo je akcija koja ima poseban značaj za sve nas. Zadovoljstvo je uručiti našim najmlađim sugrađanima poklone. Deda Mraz svake godine stigne da podeli paketiće svim mališanima uz pomoć svojih prijatelja - rekao je Markov.

Deda Mrazu svake godine pomažu brojni prijatelji, članovi konjičkog kluba "Topot", glumci iz pozorištanceta "Lane" i motociklisti iz kluba "No limits".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mališani kažu da se do "Kutije želja" teško stigne toga dana kada dolazi Deda Mraz:

- Želim da dobijem dnevnik u kojem ću pisati sve svoje tajne - rekla nam je desetogodišnja Jelena B . Emina Mujkić (9), poželela je takođe da dobije nešto čarobno, dok je Ana S. iz vrtića "Kolibri" rekla da joj poklon nije bitan samo želi da joj dođe Deda Mraz. Roditelji mališana takođe su oduševljeni akcijom koju svake godine grad priredi za mališane:

- Ovo je divan gest grada, oduševljeni smo jer Deda Mraza svakodnevno očekujemo - rekla je Suzana G.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Poseta Deda Mraza stvara posebnu atmosferu u našem domu, posetio nas je prošle godine, pa se nadamo da će nam i ove godine doći - rekla nam je Biljana S.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Osim "Kutije želja" koja će na gradskom Trgu stajati do 18. decembra, još jedno iznenađenje očekuje mališane, a to je Dečija nova godina koja se organizuje 31. decembra sa bogatim programom, u popodnevnim časovima. Mališani, požurite i napišite svoje želje, okitite jelku i očekujte da će vam Deda Mraz uskoro zakucati na vrata.

(Dragana Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA