Izetbegović odgovorio Kolindi: U Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam!

"Nije dobro BiH nazvati neemancipiranom zemljom"

  • 14

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam.

IZETBEGOVIĆ: Dodik je neodgovoran, ali neka ne izaziva sudbinu! Zadnji zid odbrane BiH su njene patriote!

On je rekao da ceni sve lidere u regionu, ali da je bolje da dva puta razmisle pre nego se upuste u komentarisanje situacije i problema u susednim državama.

- Predsednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović očigledno nije postupila tako, čime je pokazala nepoštovanje prema BiH i njenom rukovodstvu. Nije dobro BiH nazvati neemancipiranom zemljom, komentarisati odevanje Bošnjaka i Bošnjakinja, preuveličavati problem tzv. islamskog ekstremizma u BiH, recimo dodavati dve nule na broj povratnika sa stranih ratišta - poručio je on dodavši da se sa sirijskog ratišta vratilo 46 osoba iz BiH dakle, par desetina a ne par hiljada kako je to predsednica Hrvatske rekla.

Inače, Izetbegović je naveo da u prošloj godini nije zabeležen niti jedan odlazak na strano ratište iz BiH. U tom cilju radile su zajedno bosanske službe sigurnosti, koje razmenjuju podatke i iskustva s nadležnim službama, uključujući i one u Hrvatskoj.

- I u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam. U Jasenovcu je otkrivena spomen- ploča s nacističkim pozdravom, javnost se čudila nekim fotografijama s ekstremističkim barjacima, pa smo mi iz BiH izbegavali da takve pojave komentarišemo... Nadam se da će predsednik Grabar-Kitarović ubuduće brinuti o vlastitom dvorištu a nama prepustiti brigu za naše - poručio je Izetbegović predsedniku Hrvatske.

(Telegraf.rs/ Fena)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakir i

    8. decembar 2016 | 00:20

    Brate bakire samo pozovi sad mi je jasno zasto se udruzuju putin i erdogan moracemo i mi sa srbijom i to brzo uskreno jedva cekam.

  • Pera Kojot # 1

    8. decembar 2016 | 00:09

    O vidju ti Bakija sto se osilio! Sad ce I da joj pokloni bosansko cvijece, bas kao I pre 70 i kusur godina!

  • mia

    8. decembar 2016 | 16:40

    E neka si joj rekao,dugo je trajala i vasa ljubav,doci ce i vama iz d....a u glavu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA