≫ 

DOBRA VEST ZA PENZIONERE KOJI NE ŽIVE U SRBIJI: Jednokratnu pomoć od 5.000 dinara dobiće svi!

Bié dodeljeno oko 289 miliona dinara i taj novac će penzioneri dobiti tokom decembra

  • 10

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će 5.000 dinara pomoći biti isplaćeno tokom ovog meseca i penzionerima kojima mesto prebivališta nije Srbija.

Zabrana zapošljavanja i u 2017. godini: Penzije i plate rastu od januara

- Na direktan nalog premijera Vučića, Vlada Srbije donosi odluku da se i svim penzionerima koji su penziju zaradili u Srbiji, a žive van teritorije naše zemlje takođe isplati pomoć od 5.000 dinara. Na ovaj način premijer je u ime vlade i čitavog društva želeo da izrazi zahvalnost što su svi ovi ljudi zaradili penziju u Srbiji i što su i oni doprineli da Srbiji ipak bude bolje - rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Od januara veće penzije 1,5 odsto pod JEDNIM uslovom

On je prilikom obilaska Kluba za stare u Starom Gradu rekao da će pomoć biti isplaćena za oko 50.000 penzionera i da su sredstva obezbeđena iz redovnog poslovanja PIO fonda.

Zahvaljujući boljem radu Fonda i daleko boljoj uplati doprinosa, koji su ove godine za 13,4 milijardi dinara veći od planiranog, možemo da isplatimo i ovu nadoknadu, naglasio je Vulin.

OTKRIVAMO: Evo kako danas možete da izračunate kolika će vam biti penzija!

On je istakao da će biti dodeljeno oko 289 miliona dinara i da će taj novac penzioneri dobiti tokom decembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MBozic

    8. decembar 2016 | 13:07

    Kada ćete vratiti zaradjene penzije? Radila sam 42 godine, a žena sam, i vi meni svakog meseca oduzmete 5000 dinara. I sad treba da budem zadovoljna što ste mi udelili milostinju.

  • Dragana

    8. decembar 2016 | 12:51

    A sta ce biti sa trudnicama koje su na trudnickom odrzavanju?Evo treci mesec ni dinara ne dobijamo,proverila sam firma je sve na vreme predala,uopstini i socijalnom su nam rekli kako drzva nema para,kako na zalost u takvoj drzavi zivimo.Cicam na bebcu niko u Srbiji od trudnica nije dobio pare i svima istogovore kako drzava nema pare.Bitno kad nemas da.platis komunalije da ti udaraju kamate,a kad drzava nama duguje to nikom nista.

  • Н.С.

    8. decembar 2016 | 12:49

    А које је то редовно пословање фонда?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA