U toku je nova akcija hapšenja u Prijedoru zbog ratnih zločina

Ovo je nastavak akcije koju su započeli pripadnici SIPA pre dva dana, kada su po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili osam osoba

  • 5

Na području Prijedora u toku je hapšenje osumnjičenih za ratne zločine počinjene u mestu Miska Glava i Ljubija 1992. godine.

Šest bosanskih Srba optuženo za etničko čišćenje i masovna ubistva u Srebrenici

Tokom akcije, vršeni su pretresi na nekoliko lokacija koje osumnjičeni koriste, a istražitelji su bili i u Upravnoj zgradi Arcelor Mitala gde su tražili arhivska dokumenta.

Svi uhapšeni terete se da su u svojstvu pripadnika Kriznog štaba, vojske i policije, krajem jula 1992. godine, učestvovali u nezakonitom zarobljavanju oko 120 muškaraca bošnjačke i hrvatske nacionalnosti i da su ih na obližnjem stadionu tri dana mučili i zlostavljali.

Tokom zatočeništva ubijeno je između 10-15 muškaraca, a ostali su odvedeni na lokalitet Ljubije, gđe su likvidirani hicima iz vatrenog oružja.

Nakon rata, ubijene žrtve su pronađene u masovnim grobnicama na lokalitetu Redak I i Redak II, a 10 tela pronađeno je na lokalitetu Hozića Kamen 2016. godine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maca

    8. decembar 2016 | 16:17

    U Prijedoru je bilo stravicnih zlocina. Kao u najgorim filmovima o ustasama.

  • Bojs

    8. decembar 2016 | 17:12

    I opet kazete da niste vi krivi nego halija je poceo rat ljudi priznaju kaju se a vi ih branite

  • ??

    8. decembar 2016 | 21:41

    Ma ne bi to srbi uradili! Mora da su bosnjaci sami sebe strijeljali zavezali sebiruke zicom na ledja i bacili se u masovne grobnice! RS na krvi neduznih pliva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA