Ratko Mladić dobio ulicu u Novoj Pazovi?!

Stanovnici ove ulice redovno dobijaju račune za komunalije na adresu tzv. Ratka Mladića, ali nadležne institucije još nisu spremne da je prihvate kao pravi naziv ulice

  • 1

Haški optuženik Ratko Mladić dobio je svoju ulicu u Novoj Pazovi, ali stanovnici ove ulice redovno dobijaju račune za komunalije na adresu tzv. Ratka Mladića!

Naime, ime haškog optuženika nadležne institucije koje naplaćuju komunalije i druge usluge još nisu spremne da prihvate kao pravi naziv.

Marko Janković s porodicom živi zaveden na čak pet različitih adresa.

- Sve smo morali da uradimo sami. Kupili smo bandere, sproveli vodu, struju, pa smo shodno tome, i nazvali ulicu koja je tek juče asfaltirana - kaže Janković.

U susednoj ulici pojavio se sveštenik Srpske pravoslavne crkve otac Hrista, koji je poznat kao čovek koga je Nataša Kandić optužila za blagosiljanje paravojne formacije „Škorpioni“, što nam je i sam potvrdio, a koji je bio jedan od onih koji su kumovali sokaku.

- Šta fali da se ulica tako zove?! To je glas naroda! Taj narod je odatle izbegao. Da se neko s tim ne slaže, intervenisali bismo - kaže otac Hrista, sa kime se složio i komšija Milan Janković.

- Ja sam Mladića poznavao još iz Knina, kada je bio pukovnik. Sedeli smo u kafiću zajedno. Nećemo promeniti naziv, pa i sve da nam sude - tvrdi Janković.

Zoran Zubac iz mesne zajednice u kojoj je se nalazi ova ulica u prolazu kaže da ovo nije zvanično ime ulice, niti će biti.

- Čovek koji je tu živeo je prodao desetak placeva i ostavio nerešene imovinske odnose. Ne znam kako je ovo ime dospelo čak i na poznatu internet mapu "PlanPlus" - kaže Zubac, a druge komšije dodaju da je prva tabla sa imenom bila ploča za zatvaranje podruma na kojoj je neko farbom ispisao ime haškog optuženika. Autor se odselio, a ime ulice ostalo.

Porodica Ćuruvija, koja živi u takozvanoj ulici, tvrdi da sam naziv nije ništa novo i da postoji još od bombardovanja 1999, ali jedino im nije jasno kako se to ulice nazivaju po živim ljudima. Voleli bi, ipak, da im pored računa, konačno stignu i dokumenta, pošto za sada niko od stanovnika ulice nema ličnu kartu s tom adresom.

(I. M./Izvor: Alo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA