≫ 

TRAMP IM JE KAO "TATICA": Mladi američki desničari vladaju na Fejsbuku, a tek da vidite kako mrzi glavna Trampfeta (VIDEO)

Novi idoli krajnje desnice u SAD-u nisu previše bogati, a često ni heteroseksualni, nisu čak ni muškarci

  • 2

Oni su obrazovani, pismeni, stalo im je do izgleda i karijere i "majstori" su društvenih mreža, a sebe nazivaju alternativnim desničarimaDesnicu na zapadu su uvek predstavljali beli, bogati, heteroseksualni muškarci. Ipak, desnica danas izgleda veoma neobično za utvrđene standarde što je najbolji pokazatelj da se vremena menjaju.

CRNI DEČAK NA KINDER ČOKOLADI: Nemačka desnica poludela, traži bojkot proizvoda (FOTO) (VIDEO)

Novi idoli krajnje desnice u SAD-u nisu previše bogati, a često ni heteroseksualni, nisu čak ni muškarci. Ipak, neke stvari su ostale iste - netrpeljivost i boja kože. Belci predvode desnicu i u ovom "novom vremenu".

Ovo su najistaknutiji alternativni desničari koji se ističu zahvaljujući Trampovom dolasku na vlast:

1. Tomi Laren (24)

Ona je ubedljivo najpopularnija "Trampfeta". Mlada advokatica ne plaši se da izaziva kontroverzu i veoma je popularna na društvenim mržama. Njena opredeljenja su republikanska i žestoko se suprotstavlja liberalima.

Ona govori duplo brže od prosečnog amerikaca, gleda direktno u kameru, zvuči iskreno i fotogenična je. Mlada alternativna desničarka brzo postaje sve popularnija, a njeni komentari na Fejsbuku su čitaniji i od Trampovih!

- Ako vam toliko smeta Amerika, idite. Stalno krivite belce za sve, ko je tu rasista? - izjavila je ona (24) jednom prilikom obraćajući se afro-amerikancima koji žive u Americi.

Mnogi je nazivaju desničarskom barbikom, ali čini se da ona od toga ne preza.

- Nikada nisam želela da budem neutralna. Nisam želela da budem komentator, želela sam da komentarišem. Verujem u moć žena, želim da pomognem i onima ispod i iznad sebe. Divim se Opri, divim se desničarkama i levičarkama svima onima koje su postale moćne - dodaje ona.

- Uvek ću kopati dalje. Neću kritikovati Trampa ako bude činio kompromise, političari moraju to da rade. Ali ću ga pomno posmatrati i uvek mu biti trn u oku jer ne sme da se opušta, mnogi računaju na njega - zaključila je.

2. Milo Ijanopoulos (32)

On je najpoznatije lice Breitbart Njuza, Britanac grčkog porekla i homoseksualac. On mrzi feminizam, islam i političku korektnost. Donalda Trampa naziva "taticom", a sa Tvitera je doživotno izbačen zbog rasističkih i šovinističkih ispada.

3. Oven Šrojer

On je mlada zvezda "InfoVorsa-a", mreže koja se bavi teorijama zavere i širenjem vesti koje nemaju uporište u stvarnosti i činjenicama. On je Teksašanin, a zanima ga da li američka vlada truje stanovništvo ne bi li postali homoseksualci. I on se ne šali kada to istražuje. Šrojer često galami na sugovornike, vređa ih i omalovažava. Oni mu često vraćaju istom merom.

4. Bler Vajt

Vajt je transrodna osoba. Ovo je poprilično neverovatno jer je poznato kako desnica gleda na transseksualce. Međutim, Bler i sama kritikuje transrodne osobe i nacionalne manjine i ismeva njihovu borbu za ljudska prava. Ona takođe mrzi Islam i smatra ga "kancerom na američkom tkivu".

(Telegraf.rs / Izvor:BBC, 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besha

    12. decembar 2016 | 23:54

    I neka neko kaze da su to normalni a ne poremeceni ljudi i zene

  • Mila majko ja bi' od rebara

    13. decembar 2016 | 07:27

    Desničarkica naša, uh!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA