• 12

ČUDA SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG: Isceljenje zgrčene muslimanke i kažnjavanje nezahvalnog muža!

Trećeg dana otada muž je osvanuo zgrčen isto onako kao što sam bila ja

 • 12

Godinama kruže priče o manastiru Ostrogu kao o mestu isceljenja i mestu gde se "čuda dešavaju".
U ovom srpskom manastiru se dešavaju NEOBJAŠNJIVA ČUDA, veća nego na OSTROGU! (FOTO)

I dok nekima odlazak na Ostrog pomaže, ima svedoka koji govore o slučajevima kada su se ljudima desile strašne stvari povezane sa ovim manastirom. 
Kako prenosi SPC, Maksim Jovović šezdesetih godina 20. veka zapisao je  svedočenje F.O., muslimanke iz Titograda (Podgorice):
- Dugo godina bila sam bolesna i zgrčila sam se toliko da nisam mogla da se krećem nikuda. Vodili su me kod mnogih lekara, ali je sve bilo uzalud. Jedne noći s proleća 1952. usnila sam da treba da pođem u Ostrog, pa da ću da ozdravim tamo. Ali, moj muž mi nije dozvoljavao da za Ostrog krenem. Najzad, na molbu mojih suseda, odobrio mi je da odem jedno veče u Manastir i da se sutradan vratim.
Prema Jovovićevom svedočenju, žena je pošla sa dva pratioca, koji su je jedva izveli od Donjeg do Gornjeg manastira, pošto nije mogla na svoje noge. Posle čitanja molitva, ostavila je na Ćivotu Sveca nekoliko zlatnih dukata, kojima se kitila.
- Izjutra, u manastirskom konaku ustala sam potpuno zdrava i čilo se vratila kući, zahvalna sili Božijoj i svetom Vasiliju. Ali, kod kuće, moj muž me je ukorio i zlostavljao čitava dva dana zašto sam davala poklone đaurskom svecu, koji, govoraše, "pomaže samo za mito". Trećeg dana otada muž je osvanuo zgrčen isto onako kao što sam bila ja. Odneli su ga u Ostrog, gde je molio za pomoć, ali ništa mu nije pomoglo. Ostao je zgrčen u očajanju i kroz dve godine umro je u jadu, ne našavši leka ni kod mesnih lekara ni kod manastirskih duhovnika - kaže svedočenje.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Djovak

  Ajmo sad slava bogu iza nogu na ostrogu haha

  2
  7

  Podelite komentar

 • Srdjan

  Slava bogu i svetom Vasiliju velikom Amin

  76
  1

  Podelite komentar

 • Mitar iz Dubica!

  Slava gospodu nasemu a cast svetom Vasiliju Ostroskom!

  56
  1

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima