≫ 

OVO NEMA NI KOD TARANTINA: Ukrali zlato vredno više od milion dolara, pa zaključali radnike obezbeđenja koji su umalo IZGORELI (FOTO)

  • 4

Četiri lopova ukrala su danas nekoliko desetina kilograma zlata iz oklopnog vozila na autoputu u Francuskoj, saopštila je tamošnja policija.

EVROPA POSTAJE RATNA ZONA U 2017: Zastrašujuća predviđanja zapadnih medija - na ulicama će početi katastrofa!

Policija je pokrenula potragu po njivama i gradovima na jugoistoku Francuske u potrazi za pljačkašima, rekao je predstavnik nacionalne žandarmerije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Lopovi su s dva automobila opkolili oklopno vozilo i prisilili ga da napusti autoput A6 izmedju Pariza i Liona, posle čega su uzeli zlato, zaključali dva pripadnika obezbeđenja u zadnji deo vozila, zapalili jedan od svojih automobila, a drugim pobegli.

Plamen se proširio na tri obližnja vozila i pretio da zahvati i oklopno vozilo, ali je policija intervenisala posle dojave svedoka i na vreme uspela da spasi radnike obezbeđenja, izjavio je predstavnik žandarmerije, koji je zbog istrage tražio da ne bude imenovan.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, iz vozila kompanije Lumis (Loomis) ukradeno je nekoliko desetina kilograma zlata, pa bi s obzirom na cenu od 37.000 dolara po kilogramu, vrednost pljačke mogla biti više od milion dolara.

Iako se u Francuskoj povremeno događaju krađe dijamantata i velike pljačke na putevima, veoma se retko dešavaju ovakve velike kradje zlata, kažu u francuskoj policiji. Vlasti nisu saopštile identitet lopova, kao ni čije je bilo zlato i gde je transportovano. Nezvanično se saznaje da je ukradeno zlato vredno oko 1,5 milione evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikimaus

    12. decembar 2016 | 20:56

    70kg zlata ili 4 miliona evra!!! Hahaha bravo.

  • Nemanja

    14. decembar 2016 | 06:01

    Ma neka oni zakljucani u vozilu nisu izgorjel a zlato neka nose

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA