Kakvo slavlje na ulicama Makedonije! Raduju se pobedi Gruevskog (VIDEO)

  • 2

Na prevremenim parlamentarnim izborima koji su u nedelju održani u Makedoniji, vladajuća partija VMRO-DPMNE osvojila je 51 poslaničko mesto, dok je glavnoj opozicionoj stranci SDSM pripalo 49 mesta, pokazuju preliminarni rezultati prebrojavanja glasova koje je objavila Državna izborna komisija.

Makedonija je rekla svoje, partija Nikole Gruevskog osvojila najviše glasova: VMRO-DPMNE 51 mandat, SDSM 49 mandata (FOTO)

Pobedu vladajuće partije Makedonci noćas proslavljaju na ulicama Skoplja i širom zemlje.

Albanskoj partiji DUI, mlađem partneru u vladajućoj koaliciji, pripalo je 10 poslaničkih mesta, a Pokret BESA - nova albanska opoziciona stranka - osvojio je pet mandata u makedonskoj skupštini, koja ukupno ima 120 članova, izabranih iz šest izbornih okruga, iz svakog po 20, prenosi MIA.

Alijansa za Albance osvojila je tri poslanička mesta, dok će sa dva mesta u novom sazivu parlamenta raspolagati DPA, dodaje makedonska agencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    13. decembar 2016 | 01:56

    I mi bi slavili oni su prosle godine imali rast B D P a.3,7% i povecanje plata i penzija 12% A ispred nas su po ulaganjina Kod njih nezaposljeni primaju dodatak za nezaposlenost Pa Gruevski je za seseljevog nosaca bureka Veeelliiiki politicar

  • Nikola

    13. decembar 2016 | 06:23

    Makedonci su sledeći na spisku šiptara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA