Stiglo 27 ruskih vozova, pruge su spremne za duplo više putnika nego dosad

Isporučeno je još 27 novih dizel-motornih vozova za Srbiju, vrednosti oko 100 miliona dolara

  • 11

Isporuka 27 novih dizel-motornih vozova za Srbiju, godinu dana pre dinamike u potpunosti je realizovana, saopšteno je danas iz kompanije "RZ Z D International".

Evo kako je izgledao VOZ koji je KRENUO, a kako onaj koji je STIGAO U PROKOP (VIDEO) (FOTO)

U Srbiji puštena PRUGA za brzine od 120 KILOMETARA NA SAT!

Isporuka vozila predviđena je Aneksom br. 5 uz ugovor za modernizaciju železničkih pruga Srbije, koji je potpisan u Beogradu u oktobru 2014. godine između "RŽD International" i "Železnice Srbije" a.d. u prisustvu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

Isporuka prva četiri voza proizvodnje ruske kompanije "Metrovagonmaš", koji su izrađeni specijalno za kolosek širine 1.435 mm, obavljena je početkom januara i od februara oni već saobraćaju na relaciji Beograd - Vršac.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

U julu su srpski železničari zabeležili povećanje broja putnika skoro za 50 odsto u onim regionima u kojima se koriste novi ruski vozovi.

Vozne kompozicije odgovaraju najvišim međunarodnim zahtevima za bezbednost, a u svakom vozu je ugrađen sistem video nadzora.

Putnički vagoni su opremljeni sistemima za klimatizaciju, sedištima povećane udobnosti, opremom za lica sa posebnim potrebama i sanitarnim čvorovima. U ove vozove se može ulaziti i sa niskih i sa visokih platformi.

U skladu sa ugovorom vrednost 27 dizel-motornih vozova iznosila je oko 100 miliona dolara.

U okviru sporazuma predviđena je i isporuka rezervnih delova u iznosu od 2,6 miliona dolara, ističe se u saopštenju ogranka u Srbiji preduzeća RZ ZD International.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grmeč

    13. decembar 2016 | 13:25

    Lepo, ALI , kad će popraviti šine da taj novi voz ,,vozi"100 i više km.na sat ? ( trebalo je, prugu remontovati pa novi voz) Još jedno me interesuje,zašto nisu elektro lokomotive ......?

  • Snezana Marinkovic

    13. decembar 2016 | 13:37

    Dokle ćemo da kupujemo rusko djubre za milione dolara?

  • Xman

    13. decembar 2016 | 13:25

    Nove dizel lokomotive!? 21. vek!? Braca Rusi?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA