Otkrivamo vam kako da prođete najjeftinije za Novu godinu, a da se super provedete

Ne sekirajte se, pred vama je "brdo" jednako zanimljivih opcija

  • 1

Bliži se Novogodišnja noć, a vi, kao i svake godine, imate dilemu gde i kako da je dočekate. Kod onih sa dubljim džepom, nekako po nepisanom pravilu, ta dilema biva manja, jer uvek mogu da uplate doček u nekom klubu ili kafani, ili otputuju u neku egzotiku. Mi smo, ipak, razmišljali o onima koji nemaju takvu privilegiju, te vam predlažemo kako da se dobro provedete, a da vas uopšte ne košta mnogo.

Zlatibor će goreti u najluđoj noći: Na Kraljevom trgu SPEKTAKL

Najjači grad u Srbiji DEFINITIVNO: Nema organizovane proslave Nove godine, novac uplaćen za bolnicu

1. Ukoliko to odgovara vašem muzičkom ukusu, možete da pokupite drugare i odete na Trg Republike da slušate Bajagu i "Plavi orkestar". Jedini trošak može da vam bude neko piće da se zagrejete, pa u zavisnosti od afiniteta, može vam trebati oko 200 dinara za flašu vina, isto toliko i za tri najjeftinije limenke piva, za unuče pelinkovca oko 120 dinara...

2. Ko voli doček u prirodi, ima odličnu priliku da to izvede u šumi pešačeći. Tačnije, za svega 3.500 dinara ima smeštaj, hranu i organizovano trodnevno pešačenje na području Čardaka u Delibatskoj peščari. Povratak je 2. januara u popodnevnim satima.

Printskrin: Youtube/GradSkopje Printskrin: Youtube/GradSkopje

3. Konformisti neće pristati na ovu varijantu, pa je za njih jedno od rešenja da organizuju kućnu žurku, pod uslovom da ne žive sa matorcima. Za DJ-a angažujte svog drugara koji ima dobar muzički ukus, pogotovo što je uz pomoć Youtube-a danas sva muzika dostupna besplatno. Dogovorite se sa svima da ponesu neko piće ili neku hranu i eto vama gozbe za sva čula. Šta god da vam zapadne da kupujete od pića, ili da spremate hranu, neće vam trebati više od 1.000 dinara.

4. Otputujte kod drugarice u inostranstvo, budite njen gost i dočekajte Novu godinu na njihovom trgu. Ako je velikodušna domaćica, neće vam trebati ništa sem para za kartu. Autobuske karte i vozne karte do evropskih metropola kreću se između 50 i 100 evra. Sve ostale destinacije do kojih ne možete doći vozom ili autobusom su dalje, pa samim tim i skupe.

Foto: freedigitalphotos / marin Foto: freedigitalphotos / marin

4. Ako imate partnera, napravite predivnu večeru za vas dvoje, započnite neku igru sa skrivanjem nakon toga... ili... znate već šta možete da radite udvoje... Predlažemo lazanje i neko dobro crno vino. Za pakovanje kora za lazanje treba da izdvojite oko 150 dinara, za mleveno meso 300, kačkavalj 200, parmezan 100, origano i kečap 50 i mleko 40 dinara, za sve zajedno ne više od 900 dinara, i za neko bolje vino oko 500 dinara.

5. Pa, iako ga nemate, tu su drugarice sa kojima možete da organizujete pidžama parti. Pidžamu, četkicu i češalj u ranac i pravac stan drugarice. A tamo će već sigurno biti nekog pečenja, ruske salate, torte... i šta ćete više.

Foto: Profimedia/CandyBox Foto: Profimedia/CandyBox

6. Pratite razne akcije po supermarketima, kao i razne medije - deliće se karte za doček, a oni koji ih osvoje, imaće plaćeno sve za celo veče, negde neograničeno piće, negde i klopu, tako da je vaše samo da pomno pratite i budete uporni.

7. Čak i kada su se svi oko vas već organizovali, a vi nikako niste uspeli da se uklopite, uvek vam je na raspolaganju bogat muzički program i izbor filmova. Uopšte ne mora da vam bude dosadno, do ponoći ćete odbrojavati s avoditeljkom, a posle toga možete da nastavite maraton ušuškani u krevetu uz neko rashlađeno pićence. I najbolje od svega je što vam bukalno nikakva toaleta ne treba...

(S.Vasić - s.vasic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crvena

    16. decembar 2016 | 21:34

    Raditi na zurci.Besplatno pijes,zezas se i na kraju ti plate za to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA