SABLASNA PREDVIĐANJA ZA 2017: Amerika će se raspadati iznutra, Putin će se boriti sa Zapadom, a to je samo početak!

Analitičari novinske agencije "Blumberg" predvideli su političke događaje za sledeću godinu koje su nazvali "Vodič kroz 2017. za pesimiste"

  • 9

Analitičari koji su predvideli Bregzit i pobedu Donalda Trampa u SAD napravili su nove moguće scenarije za narednu godinu, predviđajući Putinov trijumf u sporu sa Zapadom i raskol unutar SAD. Novinska agencija "Blumberg" objavila je "Vodič kroz 2017. za pesimiste" i predvidela da bi Trampov izolacionizam i agresivnost ruskog predsednika Vladimira Putina mogli da postave težak izazov pred Angelu Merkel.

Šta je Tramp stvarno rekao o bombardovanju Srbije: Mnogi

Nemački kancelar će morati da bira - da predvodi naoružavanje EU ili da postigne dogovor sa Putinom u vezi sa podelom sfera uticaja u Istočnoj Evropi. Putin će, prema tom scenariju, opozvati hakere i avione i pristati da se ne meša u pitanja SAD i EU, a zauzvrat, Merkel i Tramp priznaće ruske interese u Ukrajini, Belorusiji i Siriji. Rublja će rasti kako se Rusija bude vraćala na svetsko tržište, a za Putina to će značiti vraćanje ruskog prestiža 26 godina nakon kolapsa SSSR-a i on će početi da se sprema za penziju nakon još jednog predsedničkog mandata.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Trampova popularnost rašće u prvim sedmicama vladavine, ali će uslediti novi talas protesta nakon njegove inauguracije, kada potpiše prve izvršne naredbe kojima poništava Obaminu ostavštinu. Biće stvoren pokret u kojem se spajaju studenti, pripadnici pokreta "Crni životi su bitni", bivši pripadnici pokreta "Okupirajmo Vol strit" i anarhisti. Tramp će nastojati da uvede vanredne mere i policijski čas u najvećim gradovima, predviđaju "Blumbergovi" analitičari.

Kalifornija se pretvara u centar otpora Trampu, a neki taj pokret nazivaju "Kalegzit". Milijarderi Elon Mask i Šeril Sandberg pripremaće savez protiv Trampa za 2020. godinu. Ti događaji stvoriće duboku podelu unutar Trampove vladajuće koalicije. Republikanci se u Kongresu dele na dve grupe, a članovi Trampove vlade okreću se jedni protiv drugih.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Deonice banaka, metaloprerađivačkih kompanija i firmi za zaštitu rastu u prvim mesecima Trampove ere, ali će nakon toga deonice Gugla, Fejsbuka i Elpa padati dok se pogoršava okršaj između Trampa i milijardera iz Kalifornije. Pesimistički scenario za 2017. godinu, kako ga nazivaju u "Blumbergu", predviđa i pad Kine u najdublju recesiju u modernom dobu.

Glasači širom Evrope, prvo u Holandiji, dovode na vlast populističke vođe koje žele da ojačaju granice i prekinu sporazume o slobodnoj trgovini. Marin le Pen postaje predsednik Francuske i održava referendum o napuštanju EU, a u Italiji pokret "Pet zvezdica" komičara Bepa Grila dolazi na vlast na vanrednim izborima i smesta sprovodi referendum o vraćanju lire kao državne valute...

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    13. decembar 2016 | 17:30

    mozda je i najbolje da sve krene iz pocetka jer ovakvi kakvi jesmo i ne zasluzujemo ovu planetu.to bi bio spas i za nas jer mi vise i ne znamo koje smo uredjenje.imas 208 sati rada mesecno i primis 20 000 din.voleo bi da mi neko kaze u kom drustvenom uredjenju se ovako radi i prima plata.zato je najbolje da sve krene iz pocetka.....od kamenog tocka.

  • mihailovic

    13. decembar 2016 | 19:21

    Tramp da uhapsi i najstroze kazni ratne huskace u samoj Americi kao i njihove finansijere. Oni koji su izgubili izbore nesmeju na ovaj nacin da sabotiraju demokratski izabranog novog predsednika drzave!

  • Gojko

    13. decembar 2016 | 17:27

    Trla baba lan da joj prodje dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA