• 29

Dramatično obraćanje iz Alepa: Ovo je poslednje javljanje. Zbogom svete i sram te bilo! (FOTO) (VIDEO)

  • 29

Sirijska armija nalazi se nadomak potpunog trijumfa u Alepu, a iz male teritorije na koju su svedeni pobunjenici dramatičnim apelom oglasila se Lina el Šami.

>>> Bici za Alepo se nazire kraj: Sirijska vojska proglašava pobedu!

- Svima vama koji me možete čuti, u Alepu se trenutno suočavamo sa genocidom. Ovo bi mogao biti moj poslednji video - rekla je u videozapisu aktivistkinja Lina el Šami govoreći o tragediji koja se dešava u njenom okruženju.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Ona se nalazi na području od šest kvadratnih kilometara pod kontrolom opozicije u istočnom Alepu sa desetinama hiljada civila, pa je putem društvenih mreža na engleskom jeziku uputila apel za pomoć.

- Pedeset hiljada ljudi koji su se usprotivili diktatoru Asadu ostalo je u okruženju. Preti im da budu pogubljeni ili bombardovani. Prema navodima aktivista, na područjima koja su zauzele režimske snage i policija ubijeno je više od 180 ljudi. Civili se nalaze na veoma malom području - rekla je Šami.

Ona je poručila da u Alepu nema sigurne zone ni šanse za život.

- Spasite Alep, spasite čovečanstvo - poručila je Šami.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Ona tvrdi da se režim sirijskog predsednika Asada ne ustručava da koristi hemijsko oružje protiv civila. Prema njenim rečima, nestalo je zaliha hrane, goriva i lekova, a situacija je svakim satom sve gora. Ona je istakla da pod opsadom žive u veoma teškim uslovima.

- Bombardovanja i napadi nikad nisu zaustavljeni, bombe od jutarnjih sati po nama padaju kao kiša - naglasila je.

Šami često svetu šalje poruke s namerom da ukaže na tragediju koja se dešava u Alepu. Prilikom pisanja poruka koristi haštagove ”Spasite Alepo” (#SaveAleppo) i ”spasite čovečanstvo (#Savehumanity).

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Ona je apelovala na ljude širom sveta da demonstriraju i zaustave genocid. Pozvala je na proteste ispred predstavništava i ambasada Sirije, Rusije i Irana širom sveta.

Prema izveštajima Ujedinjenih nacija, u napadima na Alepo od 15. novembra ubijen je 1.071 civil.

Na Tviteru  se iz minuta u minut objavljuju nove informacije o dešavanjima u Alepu. Uglavnom su to vapaji za pomoć civilnom stanovništvu.

Komentari

  • Distrikt

    Alepo je bojno polje gdje su teroristi držali civile kao taoce i živi štit. To je objasnio čak jedan od američkih senatora.

  • Vojislav

    Ubibliji lepo napisano ne ubijaj bliznjeg svog to vazi za sve tri vere a kad sve prodje molice se za oprost svojih grehova shvatice da tu nema pobednika svi su porazeni

  • Pera Kojot # 1

    Znaci neverovatno! Ej , ovi seku glave , ubijaju sve sto stignu , kao to nisu oni dzihadisti sto ih "neko" napravio I podrzavaa! Da li je moguce da u ovo neko jos veruje! Kad se sve ovo zavrsi ima da okrive Asada I celu Rusiju a ovi manipulisani "narodi" ce da veruju u to!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima