≫ 

Novosađani ne žele gradski doček Nove godine, pa su pokrenuli peticiju IZ JEDNOG PREDIVNOG RAZLOGA!

Cilj je, kaže inicijator peticije Nemanja Ostojin, omogućiti nekom mališanu da zdrav dočeka svaku narednu Novu godinu

  • 17

Grupa Novosađana pokrenula je peticiju da se odustane od organizovanja proslave Nove godine na Trgu slobode i da se novac namenjen slavlju prosledi u humanitarne svrhe.

 

Humani načelnik iz BiH se odrekao para za doček Nove godine, opština ih daje za lečenje bolesnog dečaka (FOTO)

 

Novosađani, okupljeni u neformalnoj grupi Novosadska patrola, poručuju da je građanima dosta šunda i kiča koji krase svaku proslavu Nove godine, kao i programa koji "intelektualno zadovoljava stvarno samo mali broj Novosađana".

 

Cilj je, kaže za 021.rs inicijator peticije "Neću proslavu, hoću da pomognem" Nemanja Ostojin, omogućiti nekom mališanu da zdrav dočeka svaku narednu Novu godinu, umesto da se slavi jedno veče posle kog problemi koje imamo svakako ostaju.

 

- Peticija je pokrenuta pre dva dana, ali je ideja nastala pošto smo videli da se neke gradske uprave u Srbiji odlučuju da novac namenjen proslavi Nove godine usmere u kupovinu opreme za bolnice i humanitarne svrhe. Ovo je naš pokušaj da pomognemo ugroženima, koji su osuđeni na lečenje svoje dece SMS porukama - poslali smo juče mejl gradonačelniku Novog Sada sa istim zahtevima i videćemo da li će naši napori uroditi plodom - kaže Ostojin.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

On dodaje da se ogromne sume troše i na kupovinu novogodišnjih ukrasa.

 

- Sve to lepo izgleda, ali mi od toga nemamo ništa. Ne znamo ni da li taj novac za kupovinu ukrasa zaista u celini ode u tu svrhu ili negde drugde - poručuje ovaj građanin

 

Peticiju Novosađana možete da pogledate OVDE.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    14. decembar 2016 | 09:27

    Novi Sad , grad ljudskosti, i - kulture...

  • Kurosava junior

    14. decembar 2016 | 08:54

    Svaka Vam cast.Hvala Bogu ima jos normalnih ljudi.Nemojte da mislimo samo na sebeTih par sati doceka moze pomoci sigurno nekome kome je zivot u pitanju.I u Beogradu treba tako.Sve sto je pametno i razumno treba pozdraviti.Budimo solidarni.Sto je uvek pokojni Patrijah Pavle govorio Budimo ljudi.(danas je doslo vreme da je to najteze biti)

  • Neko iz mase

    14. decembar 2016 | 09:02

    Zašto se toga niste setili pre 8,9,10 godina nego sad, solite pamet ljudima, postoji fond koji se posebno odvaja za takva lečenja, koji je mnogo bolji danas nego ranijih godina ali naravno, uvek može i mora bolje. Ne treba ukidati dočeke jer su oni znamenitost nekog grada gdje dolazi gomila turista zbog toga a taj turista će ostaviti pare u nekom od lokala, dati napojnicu konobaru, kupiti suvenir neki, sve ima svoje gospodo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA