Četvrte večeri festivala u Zaječaru "Zoranov brk" otišao Dimu Dimovu (FOTO)

Nagrađen je glumac dramskog teatra “Račo Stojanov” iz Gabrova u Bugarskoj

  • 0

Četvrte večeri "25. Dana Zorana Radmilovića" u Pozorištu Timočke krajine izveden je komad "Jedan Džekson viška" Dramskog teatra “Račo Stojanov” iz Gabrova u Bugarskoj, po tekstu Artura Nufilda i u režiji Nevene Miteve koji je oduševio zaječarsku publiku.

U čast Zorana Radmilovića: "Zoranov brk" osvojila Violeta Goldman

Publika je uživala u ovoj komediji situacije, smejala se i aplaudirala iz scene u scenu. Ogroman trud celog ansambla posetioci su nagradili dugim i snažnim aplauzom na kraju izvođenja, dok je žiri odlučio da "Zoranov brk" dodeli Dimu Dimovu.

- Prijatno sam iznenađen i svakako nisam očekivao ovu nagradu. Zaječarska publika je divna i bilo je lepo igrati za njih večeras ovde. Prvi put, ne i poslednji, nadam se - izjavio je Dimov povodom nagrade.

Nevena Miteva, reditelj komada i upravnik teatra u Gabrovu, izrazila je zadovoljstvo zbog gostovanja u Zaječaru i najavila da će zaječarsko pozorište gostovati na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Bugarskoj sledeće godine.

Ona je podsetila da je Dramski teatar "Račo Stojanov"učestvovao na "Danima Zorana Radmilovića" 2004. godine te da su upoznati sa likom i delom legendarnog glumca čije ime nosi maifestacija.

Pete večeri 25. Dana "Zorana Radmilovića" u Zaječaru na programu je predstava "Sinovi umiru prvi", koju je po tekstu Mate Matišića u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banja Luci režirao Marko Misirača.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA