• 37

PENZIONERIMA PRETE TUŽBE: Moraju da vrate 848 miliona državi, ili će pred sud!

Ko od penzionera dobrovoljno ne vrati novac suočava se sa tužbom na sudu

  • 37

Više hiljada penzionera mopraće da vrati oko 848 miliona dinara na ime isplaćenih penzija u periodu od dobijanja privremenih do izdavanja konačnih rešenja.

OTKRIVAMO: Evo kako danas možete da izračunate kolika će vam biti penzija!

Ko od penzionera dobrovoljno ne vrati novac suočava se sa tužbom na sudu. Uobičajena je praksa da da Fond PIO izdaje privremena rešenja kako bi osiguranici počeli odmah počeli da primaju penziju jer je potrebno vreme da bi se proverili svi podaci i odredio konačan iznos.

Kako se može vratiti dug Fondu

- odjednom

- kroz rate

- odbijanjem od penzije

- sudskim putem

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Penzioner

    Koje su sad igre u pitanju? Meni su po privremenom resenju o penziji odredili jedan iznos penzije, a po konacnom resenju drugi iznos koji je, naravno, manji od privremenog. Po dobijanju konacnog resenja prilikom isplate sledece penzije razliku u iznosu penzije su mi ODBILI U CELOM IZNOSU odnosno odbili su mi razliku u penziji za sve mesece koliko su mi tu razliku i isplacivali. Pretpostavljam da su na takav nacin vratili svaki iznos vise uplacen. O kakvim je sad razlikama rec?

  • pera

    Prvo treba penzionerima vratiti njihovo sto je 20 puta vece od te male razlike,A nisu oni odgovorni sto PIO neradi svoj posao i pustio da se decenijama povecava zbir, koji sada nije ni blizu onoga sto je drzava uzela od njih.Pa ko kome treba da vrati???!!! ALO

  • Vota

    Ja sam pre tri godine dobio to privremeno resenje o nema trajnog ili cekaju da im se dug nakupi da me vise oderu ili su pogresili na moju stetu pa se prave ludi

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima