• 5

Kad ćete otići u penziju: Ovde možete izračunati tačan datum

Ukoliko radite i prijavljeni ste, na ovaj način ćete veoma lako izračunati kada ćete ostvariti pravo za odlazak u penziju

  • 5

Odlazak u penziju za svakoga bi trebalo da predstavlja prekretnicu kada iz burne i napete svakodnevnice uplovljavamo u mirniju luku. Međutim, mi se tu suočavamo sa računicom koja uglavnom nije ohrabrujuća.
Mladi često rade neprijavljeni, tako da ne razmišljaju o penziji, ali je jedno sigurno, svako bi voleo da zna kad će taj "sudnji" datum do kada će morati da radi. Ovako možete da izračunate kada ćete otići u penziju.

OTKRIVAMO: Evo kako danas možete da izračunate kolika će vam biti penzija!

Klikom OVDE, možete izračunati datum penzionisanja po novom Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, ukoliko unesete potrebne podatke.
Foto: pixabay.com/stevepb

Foto: pixabay.com/stevepb


Potrebno je da ste prijavljeni makar na minimalnu platu, da biste mogli da izračunate:
- očekivani datum odlaska u penziju po novom Zakonu
- saznate kada najranije stičete pravo na odlazak u prevremenu penziju
- pogledate prikaz obračunatih umanjenja zavisno od vremena odlaska u penziju
Zakon o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju je usvojen i objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije broj 75 / 2014 .
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    Tesko nama i nasim penzijama. Jaka nam drzava, sve prevaranti sa njima i PIO.

  • Pera

    Kako izracunati penziju kad poslodavac privatnik neuplacuje radni staz a redovno sa svake uplate skine doprinose cak i za benificirani radni staz ,neuplacuje socijalno neoverava knjizice.Kad se obratis bilo kojoj drzavnoj instituciji oni samo mi smo nemocni on je privatnik. Dali postoji drzava u ovoj Srbiji da odreaguje na ovo. Nezadovoljni radnik A.D. RADIJATORA sada Vracar a nekada ZRENJANIN.

  • Јасмина

    Са оваквим системом,никад...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima