Tatonovi roditelji traže 32 godine zatvora za Prelića

Reakcija Suzan i Alan Taton usledila je nakon novog ročišta na kom su veštaci ostali pri iskazu da je Francuz bačen sa ograde

  • 13

Roditelji Brisa Tatona, ubijenog na Obilićevom vencu 2009, očekuju da presude Dejanu Puzigaći i Đorđu Preliću budu ponovljene, tj. da budu osuđeni na 35 i 32 godine zatvora.

Podigli su Tatonovo telo i bacili: Jake rečenice veštaka na suđenju Preliću

- Tatonovi očekuju da presude budu ponovljene. Odbrana pokušava da obori ceo predmet da bi i oni okrivljeni koji su u zatvoru dobili osnov da im se ponovi postupak: njihovi advokati su to nekoliko puta pokušavali da urade, ali ih je sud uvek odbio - rekao je za Blic advokat Tatonovih roditelja, Slobodan Ružić.

Reakcija Suzan i Alan Taton usledila je nakon novog ročišta u ovom predmetu, na kom su u Višem sudu veštaci ostali pri iskazu u kom navode da je Francuz bačen sa ograde, te isključili mogućnost da je sam skočio ili pao u ambis.

Veštak Miroslav Busarčević rekao je u utorak da je Taton namerno bačen sa stepeništa na Obilićevom vencu, i da je pao na glavu. Busarčević je potvrdio prvi iskaz, koji je pred sudom dao 2010, kada je svedočio da je Taton "bačen naglavačke sa visine od 4,28 metara sa gornjeg dela stepeništa, između platoa na Obilićevom vencu i odmorišta stepeništa".

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ACA B.

    15. decembar 2016 | 12:38

    Strasno je to sto se desilo sa Tatonom,ali mnogo je strasnije osuditi 14 Srbskih mladica bez dokaza na 240 godina samo da bi se dodvorio zapadu.To je pravi zlocin,jer da se sudilo pravedno za delo koje su uradili ne bi dobili vise od 2,3 godine a vecina njih bi bila oslobodjena jer nema veze sa tim.Nadam se da ce kad Srbija bude bila slobodna svim sudija,tuziocima i ispektorima biti pravedno sudjeno.

  • Biljka

    15. decembar 2016 | 11:31

    Dokle treba da se ponavlja postupak? Neko po svaku cenu hoće da oslobodi huligane, iako je utvrđeno da su krivi. Sam skočio. Pa i da je sam skočio, skočio je jer ga je rulja pomahnitalih momaka jurila da ga pretuče, možda i ubije.Ali, ja verujem veštaku. Huligani su krivi, kazne ne treba smanjivati.

  • Crv

    15. decembar 2016 | 10:39

    Tatonovi roditelji nek dodju da pogledaju u oci roditelje neduznih momaka koji leze robiju a da prstom nisu takli Tatona!!!Ali ima Boga,sve po zasluzi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA