• 11

ZAPALILI SU BESKUĆNIKA VELIKOG SRCA: Dragutin je bio pesnik koji je pomagao oboleloj deci (VIDEO)

- Ekonomski sam pukao, brak mi je pukao, posle sam se odao i alkoholu. Tako sam bio po ulici, svakojako je bilo - rekao je u svojoj ispovesti dve godine pre nego što će ga spaliti

  • 11

Tragično nastradali beskućnik Dragutin Todorčević (64), koga je u Novom Sadu u noći između ponedeljka i utorka zapalio dečak S.J. (12), pre dve godine je za vojvođansku televiziju ispričao kako je ostao bez doma i bio primoran da živi u prenoćištu.

"SAMO SMO SE IGRALI": Ovo je izjava maloletnika koji su zapalili beskućnike i jednog ubili!

- Životni put me naveo onda kad je došlo bombardovanje. Ekonomski sam pukao, brak mi je pukao, posle sam se odao i alkoholu. Tako sam bio po ulici, svakojako je bilo. Jednom prilikom sam ostao na ulici i ukrali su mi štake, zvao sam policiju, a oni su pozvali Crveni krst koji me je doveo ovde - rekao je on tada u prostorijama prihvatnog centra, u kojem je sa cimerima učestvovao u radnim terapijama, izložbama, pesničkim večerima, predstavama...

DEČAK PIROMAN ZAPALIO ČOVEKA IZ ZABAVE? Užasavajući detalji nezapamćenog zločina u Novom Sadu

Kako saznajemo, Todorčević je bio učesnik izložbe „Šire od svetlosti“, koju je otvorio recitovanjem stihova koje je sam napisao.

Kao pesnik-amater učestvovao je čak i u Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu. Iako beskućnik, bipo je deo dobrotvornih akcija.

Naime, Dragutin je sa društvom iz prihvatilišta pokazao empatiju i veliko srce učestvujući u tradicionalnoj novogodišnjoj akciji kićenja jelki.

Sav novac prikupljen prodajom ukrasa doniran je udruženju DEBRA, čiji su osnivači roditelji dece-leptira - dece obolele od teške i neizlečive bolesti osetljive kože, bulozne epidermolize.

Anđelka Barać, upravnica Prihvatilišta, seća se da je bio penzioner, a da je nekada radio kao stolar i da je stekao penziju od oko 30.000 dinara.

- Bio je dve godine kod nas i nakon toga je smešten u Dom za beskućnike u Futogu. U domu je upoznao jednu korisnicu, koja je bila alkoholičar kao i on, i oni su otišli dalje - kaže Baraćeva.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Komentari

  • joezgb

    Samo kod vas prolaze oslobadajuce presude za ubojstva

  • mm

    Da li su deca pripadnici manjine? Zasto ne napisete? To vi objasnilo i sta traze na ulici u 4 ujutru, oni ne idu u skolu, roditelji ih uce da kradu do 14 godina jer nema kazne... A inace ovaj covek, beskucnik, je imao petoro dece-cetvoro u inostranstvu i jedno ovde pored kojih je ziveo na ulici. Ne bih rekao da je bio preterano velikog srca, ali kod nas je poznato to "o pokojniku sve najbolje"...

  • Н.С.

    Невероватно је да деца са толико година базају у то доба по улици. Где су родитељи убице, у то доба, а и васпитачи овог детета из дома? Сви назови ''старатељи'' обавезно. у ЗАТВОР. О чему се они то старају, кад им деца тумарају по улици тако касно. За шта су они способни тог дана кад не спавају? И, зашто неможе у затвор починилац? Aко може да смисли такву ГРОЗОТУ, може и у затвор. Он никада неће бити добар и пристојан кад је већ сад тако суров. Зло се сече у корену, а не глуми се човечност на погрешном месту. Док тога не буде било, биће и горе, а ми ћемо се само чудити. Мир и спокој души несрећнику. који је тако страшно завршио свој ионако јадан живот. Више него ужасна смрт.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima